12 + 1 ok, hogy gránátalmát együnk

5
12 + 1 ok, hogy gránátalmát együnk
1. A gránátalma elsőrangú immunerősítő: fokozza a szervezet vitalitását antioxidánsai felpezsdítik a szellemet, a lelket is. Antibakteriális hatásait már az ókori népek is ismerték, az ayurvédikus gyógyáasztban alkalmazták. Az egyiptomiak vérhas és hasmenés ellenszereként itták a gyümölcs levét.

2. A gránátalma segít az artériák, vérerek épségének a megőrzésében, valamint „tisztán tartásában”. Támogatja a megfelelő véráramlást. Összességében pedig elmondható, hogy fogyasztásával  sokan tehetünk azért, hogy megakadályozzuk az érelmeszesedés kialakulását.

3. 100 gramm gránátalma a napi ajánlott vasfogyasztás 4-10%-át tartalmazza. A vas hiányában a vörösvérsejtek képződése nem a megfelelő ütemben zajlik, zavar keletkezik. Abban az esetben pedig, ha a vörösvérsejtek száma visszaesik, képződésük nem az optimális ütemben megy végbe, kialakulhat a vérszegénység betegsége.

4. A gránátalma fogyasztásával egyensúlyba hozható a vérnyomás. A gyümölcs kivonata mérsékelheti a magasvérnyomás problémájának a tüneteit, csökkentve a szisztolés nyomás értékét. A szisztolés nyomás, az első érték a vérnyomásmérőn. A szív összehúzódásának pillanatában fennálló nyomás, a vér az érrendszerbe lökődik = „a szív tényleges ereje”.
A magasvérnyomás betegség kialakulása már csak egy lépésre van attól, hogy a  szisztolés nyomás értéke tartósan meghaladja a 140 Hgmm-t (Higanymiliméter).

granatalma_nevelese

ÍGY NEVELD OTTHONODBAN: GRÁNÁTALMA TERMESZTÉSE

 

Az edinboroughi ’Queen Margaret University’ kutatói vizsgálták a gránátalmalé vérnyomásra gyakorolt esetleges jótékony hatását. >>> Azt tapasztalták, hogy napi 0,5 l gránátalmalé elfogyasztása 1 hét után a vizsgált alanyoknál csökkentette a szisztolés nyomás értékét.

5. Cukorbetegeknek sem kell kétségbeesniük, hiszen a gránátalma biztonságosan fogyasztható! A gyümölcs és kivonatai ugyan tartalmaznak fuktózt, azaz lassan felszívódó cukrot, nagy részöj energiává átalakul. A gránátalma mértékletes fogyasztása, a napi ajánlott adag (40ml) betartása azonban nem járul hozzá a vércukorszint-emelkedéséhez.

 

granatalma_03

 

6. A gránátalma nyugtatólag hat a szervezetre >>> Kimutatták, hogy a stressz hormonjaként ismert kortizol hormon szintjét szabályozhatjuk gránátalmával! Tompíthatók így a stressz tünetei.

7. A gránátalma fogyasztás segíti az enzimek kiválasztását, megnyugtatva így a gyomrot. Emésztési zavarok, gyomor -és bélproblémák fennállása esetén is segíthet. A feltételezések szerint a Candida-gombás fertőzések természetes módon enyhíthetőek lennének a gránátalmalé fogyasztásával >>> kutatók ugyanis gyanítják gombaölő hatását.

8. Oxidatív károsodások ellen >>> Antioxidáns-tartalmának köszönhetően a gránátalma csökkenti a szervezetben az oxidatív károsodások mértékét, valamint a gátolja a szabadgyökök kóros elburjánzását.

9. A Nyugat-Galileai Kórház szakemberei Baty Krista vezetésével a gránátalmalét hatásosnak találták vesebetegségek enyhítésben. 101 vesebetegeket két csoportra osztottak szét. Az egyik csoportnak adtak napi fél pohár gránátalmalét. A megfigyelés ideje 1 évet ölelt fel, azonban a gránátalma kivonatot fogyasztók körében a laboreredmények kedvezően módosultak, ráadásul megfigyelték, hogy a vesebetegeknél oly könnyen fellépő fertőzések sokkal kevésbé jelentkeztek, köszönhetően a gránátalmalének.

10. Az Ohio állambeli (USA) ’Case Western Reverse University’ a gránátalma kivonat hatásait megvizsgálták kopásos ízületi betegségeknél. Azt tapasztalták, hogy a porcokat romboló enzimek és anyagok - mint pl.: az interleukin-béta-1 (egy gyulladásos mediátor) -  termelődése csökkent. A gránátalma kivonat fájdalomcsillapítóként funkcionált.

 

granatalma_02

 

11. A gránátalmalé gyulladáscsökkentő hatásait nagyban köszönheti az antioxidánsoknak, mint pl.: a polifenol. Azonban számos gyulladást enyhíthet azáltal is, hogy a sejtekben aktivizálja a ’glutathion’ nevezetű anyagot. A glutathion a szervezetben termelődő egyik legerősebb antioxidáns.

12. A gránátalma kivonattal támogatható az egészséges agyi működés! >>> A gyümölcs antioxidánsai védik az agyat a szabadgyökök romboló hatásaitól. 2006 decemberében amerikai kutatók megvizsgálták a gránátalma agyi funkciókra gyakorolt hatását egereknél. Azt tapasztalták, hogy a kognitív funkciók javulása mellett jelentősen kisebb volt az amiloidok („a végzetes agyi rendellenességek fő bűnösei”. Az amiloid plakkok felhalmozódnak, majd behatolnak az agyszövetekbe, pusztítva azokat.) lerakódása a Hippokampuszban (az előagy egy része) a ’The Journal Neurobiology of Disease’-ben megjelent tanulmányban írták le.

12+1. Ajánlott férfiaknak, hiszen a megfelelő véráramlás biztosításával valamint az erek összeszűkülésének a meggátolásával az  impotencia kialakulásának lehetősége csökkenthető:

Videók + További információk + Vásárlás a Gránátalama Centrumban: http://www.granatalma.bolt.hu/

értékelés