Gránátalma: így pucold, facsard és már ihatod is!

5
Gránátalma: így pucold, facsard és már ihatod is!
A gránátalma édes, ropogós magjai kiválóan alkalmasak arra, hogy italok tetejére szórva díszként szolgáljanak, de ki is facsarhatjuk őket.

A gránátalma puculása

Vágjuk ketté a gyümölcsöt, majd kanállal szedjük ki a magokat. A fehér hártyát szedjük ki az értékes magok közül. Másik módszerrel a fejjel lefelé fordított és már élbe vágott gránátalmát ütögessük meg a kés lapjával, hogy a magok fellazuljanak, majd próbáljuk meg kifordítani a héját és kipiszkálni belőlük a magokat. Érdemes ezt egy tál fölött magozni, hogy a kiscsorgó értékes levet hasznosíthassuk.

Tipp: A piacon minél pirosabb héjú gránátalmát válasszunk, annál valószínűbb, hogy a belsejében érett és édes magokra lelünk.

 

Gránátalma koktél fügével és gyömbérrel:

2 pohárhoz:

  • 2 gránátalma
  • 4 friss füge
  • 15 g frissen reszelt gyömbér
  • 2 tk lime lé
  • jégkocka és lime szeletek a díszítéshez

 

granatlama_korte_ital
Gránátalma körtével diétázóknak

A körte alacsony kalória-, koleszterin és nátrium tartalmú gyümölcs, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, gazdag viszont C- vitaminban és káliumba. Kiváló kiegészítője az alábbi koktélban a gránátalmának:

  • 2 körte
  • 1 gránátalma
  • 1-2 tk méz
  • izlés szerint mézeskalács fűszerkeverék

Gyümölcscentrifugába adagoljuk a körtét és a gránátalmát, majd a léhez keverjük hozzá az egy kanál vízben feloldott fűszerkeveréket. A poharakat kéthermadig töltsük meg a gyümölcslével, majd jégkockával és gyümölcsszeletekkel, gránátalma magokkal tálaljuk.

 

Grenadine szirup

A grenadine-szirup gránátalmából készülő sűrítmény, gyakran használják koktélok készítéséhez. Ragyogó színt kölcsönöz az italnak. Az igazi grenadine alkoholmentes, de létezik alkoholos változata is.

értékelés