Gyümölcsök, déligyümölcsök rosttartalma

Gyümölcsök, déligyümölcsök rosttartalma
A növényi rostokban gazdag táplálkozás javítja az emésztés hatékonyságát és csökkenti a bélbetegségek fellépésének veszélyét. Táblázatban mutatjuk az egyes gyümölcsök rosttartalmát.

A növényi rostokban gazdag táplálék javítja az emésztés hatékonyságát és csökkenti a bélbetegségek fellépésének veszélyét. A gyümölcsök bőségesen tartalmaznak élelmi rostokat, ezért fogyasztásukkal, a táplálkozás minősége, a bélrendszer működése javítható. A kalóriamentes élelmi rostok teltségérzetet idéznek elő, ezért fogyasztásuk átmeneti étvágycsökkenéssel jár.

A gyümölcsök kalóriatáblázata után most bemutatjuk az egyes gyümölcsök rosttartalmát is 100 gramm gyümölcsre vetítve.

Gyümölcs Rosttartalom
Áfonya 2,4
Alma 1,3
Ananász 0,4
Avokádó 6,7
Banán 2,6
Citrom 2,2
Cseresznye 0,4
Datolyaszilva 3,6
Egres 2,7
Eper 0,8
Füge 2,9
Görögdinnye 0,8
Grapefruit 0,4
Kajszibarack 0,8
Kiwi 0,8
Kókusz 9
Körte 2,6
Mandarin 0,5
Mangó 1,8
Málna 5,6
Meggy 0,3
Narancs 0,5
Nektarin 1,2
Őszbarack 1
Pamelo 1
Papaya 1,8
Ribizli 4,3
Sárgadinnye 0,9
Szeder 4
Szilva 0,5
Szőlő 1,3
értékelés