-
Programmatic specialista
-
Autószerelő
-
Eladó, szabász
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Kisgyermeknevelő gondozó
-
Sofőr
-
Pincér
-
Épületkarbantartó munkatárs
2023. 10. 27
-
Pék - Kemencés
2023. 10. 27
-
Összeszerelő pozíció 2 műszakban Kunszentmiklóson
2023. 10. 27
-
Gépkezelő munkatárs (Szeged)
2023. 10. 27
-
Karbantartás támogató technikus
2023. 10. 27
-
Szállodai Karbantartó / Villanyszerelő
2023. 10. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Először készítsünk naspolyazselét, aztán, ha marad még, és mi is kellőképp belejöttünk a zselékészítésbe, felturbózhatjuk almával, csipkebogyóval, naranccsal is a naspolyát, és nagyon finom lekvárt főzhetünk!
Naspolyazselé készítése:
Főzzük az érett és puha naspolyákat 10 percig annyi vízben, hogy épp ellepje őket.
Ha kész, turmixoljuk össze és paszírozzuk le egy gézen, vagy egy szűrőn.
1 liter naspolyaléhez 1 kg cukrot adjunk, majd lassú tűzön főzzük zselévé. Ízlés szerint adhatunk még hozzá 1 citrom levét, de a reszelt héját is beletehetjük.
A naspolyazselé íze nagyon hasonlít a az alma és birszselé ízére. Finom és süteményekhez is kiváló.
Vegyes lekvár naspolyával
A naspolyát almával, csipkebogyó húsával, vagy más vad gyümölcsökkel együtt is feldolgozhatjuk, és vegyes lekvárt készthetünk belőle. Ehhez készítsünk egy, a zselénél is leírt gyümölcslevet, majd a többi gyümölccsel dolgozzuk össze. Így még ízletesebb lekvárt kapunk, ami ilyenkor télen kiváló kiegészítője a reggelinknek, de süteményekbe is nagyszerű.