Süssünk gyümölcsöt!

Süssünk gyümölcsöt!
Gombóc Artúr szavai illenek ide, hisz "mesés" a gyümölcskínálat ebben az évszakban. A meggyet, málnát, barackot, almát, körtét, sárgadinnyét s mi szem-szájnak ingere, ehetjük nyersen, hidegen, melegen, főzve, sőt még sütve is. Ma süssünk süteményt és gyümölcsöt!

Süssünk gyümölcsöt!

Sült gyümölcstál

Hozzávalók:
2 sárgabarack, 3nektarin, pár szelet sárgadinnye, 100 g málna, 2 tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, kis porcukor (díszítéshez)

Elkészítése:
A cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, a tojásokat keverjük össze robotgéppel. Ezután öntsük bele egy pitesütő tálba, ha nincs, bármilyen tűzálló tál megfelel.
Mossuk meg a gyümölcsöket, majd a barackot és nektarint, dinnyét a kimagvazás után vágjuk egyforma darabokra. Szórjuk a tojásos-cukros tejbe a gyümölcsdarabokat.
200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a és süssük 20 percig. Amíg szép aranybarna nem lesz a teteje. Langyosan és lehűtve is nagyon finom. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.

Finom meggyes süti

Süssünk gyümölcsöt!

Hozzávalók:
4 tojás, 1 csomag sütőpor, 30 dkg cukor, 40dkg liszt, 20 dkg vaj, 2 dl tej, 50 dkg meggy,
kis porcukor (díszítéshez)
Elkészítése:
4 tojás sárgáját habosra keverünk 30 dkg cukorral, majd 20 dkg vajjal. Hozzáadunk 40 dkg lisztet, amiben elkeverünk 1 csomag sütőport, majd 2 dl tejet. Ezeket felváltva adjuk a tojássárgás keverékhez. Végül óvatosan beleforgatjuk a 4 tojás keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, a tetejére szórunk kb. fél kiló kimagozott meggyet (vagy más gyümölcsöt).A sütőt 180 C-ra előmelegítjük, kb. 40-50 perc alatt készül el. Itt is érvényes a szabály, hogy 20 percig nem szabad a sütő ajtaját kinyitni. Fél óra után lehet egy kicsit alacsonyabbra venni a hőfokot, ha nagyon barnulna a teteje.

értékelés