-
Programmatic specialista
-
Autószerelő
-
Eladó, szabász
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Kisgyermeknevelő gondozó
-
Sofőr
-
Pincér
-
Épületkarbantartó munkatárs
2023. 10. 27
-
Pék - Kemencés
2023. 10. 27
-
Összeszerelő pozíció 2 műszakban Kunszentmiklóson
2023. 10. 27
-
Gépkezelő munkatárs (Szeged)
2023. 10. 27
-
Karbantartás támogató technikus
2023. 10. 27
-
Szállodai Karbantartó / Villanyszerelő
2023. 10. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Reggeli: Kapros túrókrém, Graham kenyér, zöldpaprika, tej
Hozzávalók 4 főre:
- félzsíros tehéntúró (kb. 1 kis doboz) 240 g
- 12%-os tejföl (kb. 1 kis pohár)
- 120 gfriss kapor ízlés szerint
- Graham kenyér (kb. 4 vékony szelet)
- 250 gzöldpaprika (2 nagy db)
- 240 g tej 1,5%-os 1,2 l
Elkészítés: A tehéntúrót elkeverjük a tejföllel, majd ízesítjük a friss apróra vágott kaporral. Grahamkenyérre kenve tálaljuk, mellé zöldpaprikát és tejet kínálunk.
Egy adag energia- és tápanyagtartalma: Energia: 461 kcal; Zsír: 12,9 g; Szénhidrát: 57,6 g;Fehérje: 27,9 g
Tízórai: Körte, mandula
Hozzávalók 4 főre: natúr, sótlan mandulabél (kb. 4 kis maréknyi) 80 g körte (4 közepes db) 600 g
Elkészítés: A körte megmosásán kívül külön előkészítést és elkészítést nem igényel.
Egy adag étel energia- és tápanyagtartalma: Energia: 202 kcal; Fehérje: 6,1 g; Zsír: 10,9 g;Szénhidrát: 19,4 g
Ebéd: Brokkolikrémleves
Hozzávalók 4 főre: margarin (kb. 2 csapott evőkanál) 25 g vöröshagyma (1 közepes fej) 80 g fokhagyma 2-3 gerezd brokkoli 400 g főzőtejszín 10%-os 4 dl szerecsendió, bors, só ízlés szerint
Elkészítés: A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt a megolvasztott margarinon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a brokkolit és adagnagyságnak megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük. A brokkolit sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Amikor a brokkoli megfőtt, botmixerrel pürésítjük és tejszínnel besűrítjük.
Egy adag étel energia- és tápanyagtartalma: Energia: 175 kcal; Zsír: 14,8 g; Szénhidrát: 5,7 g; Fehérje: 4,6 g
Paradicsommal sült csirkemell burgonyapürével és lilakáposzta salátával
Hozzávalók 4 főre: csirkemell (4 tenyérnyi szelet) 400 g, paradicsom (3 közepes db) 250 g, trappista sajt 100 g, petrezselyemzöld, rozmaring, kakukkfű, bors ízlés szerint
Burgonyapüré burgonya 1 kg 1,5%-os tej 3 dl margarin (4 teáskanál) 40 g só 1 mokkáskanál
Vöröskáposzta salátavöröskáposzta (kb. fél fej) 400 gvöröshagyma (kb. 2 evőkanál) 40 gecet (kb. 1 evőkanál) 10 gcukor (kb. 3 teáskanál) 15 gköménymag ízlés szerint
Elkészítés: Paradicsommal sült csirkemell: A megtisztított szeletekre vágott csirkemelleket befűszerezzük és egy alufóliával kibélelt tepsibe fektetjük. A csirkemellek tetejére szeletelt paradicsomot és reszelt sajtotteszünk. 180 fokos sütőben 40 percig lefedve sütjük, majd az alufóliát eltávolítva további 10 percigsütjük. Burgonyapüré: A megtisztított kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, margarint és tejet adunk hozzá, majd burgonyanyomóval áttörjük. Lilakáposzta saláta: A megtisztított vöröshagymát és káposztát lereszeljük. Cukorból, köménymagból és ecetből kevés víz hozzáadásával páclevet készítünk, és a káposztára öntjük. Hűtőszekrényben 2-3 órán keresztül érleljük.
Egy adag energia- és tápanyagtartalma: Energia: 654 kcal; Zsír: 25 g; Szénhidrát: 64,9 g;Fehérje: 40,6 g
Uzsonna: Petrezselymes joghurt, zsenge karalábé- és sárgarépacsíkok, félbarna kenyér
Hozzávalók 4 főre: karalábé (kb. 1 közepes db) 120 g, sárgarépa (kb. 2 szál) 200 g, joghurt (kb. 1 nagy pohár) 400 g, petrezselyemzöld (1 kis csokor) 20 g, só (kb. csipetnyi) 2 g őrölt bors (kb. késhegynyi) 0,4 g
félbarna kenyér (4 db ujjnyi vastag fél szelet) 160 g
Elkészítés: Megtisztítjuk a karalábét és a sárgarépát, majd hosszúkás darabokra szeleteljük. A joghurtot összekeverjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, egy kevés sóval és őrölt borssal. A zöldségcsíkok a petrezselymes joghurtba mártogatva fogyaszthatók félbarna kenyérrel.
Egy adag étel energia- és tápanyagtartalma: Energia: 203 kcal; Fehérje: 8,8 g; Zsír: 4,2 g; Szénhidrát: 32,1 g
Vacsora: Tonhalkrémes korpás kifli, narancslé
Hozzávalók 4 főre: olajos tonhal (kb. 4 evőkanál) 120 g, margarin, 35%-os (kb. 4 teáskanál) 40 g, majonéz (kb. 4 teáskanál) 40 g, lilahagyma (kb. 8 evőkanál) 120 g, zöldpaprika (kb. 8 evőkanál) 120 g citromlé (kb. 4 kávéskanál) 8 g, korpás kifli 4 db, narancslé (100%-os) 8 dl
Elkészítés: A tonhalról lecsöpögtetjük az olajat, majd villával összetörjük. Margarinnal és majonézzel kikeverjük, ezt követően apróra vágott lilahagymával, zöldpaprikával és friss citromlével ízesítjük. Azí gy elkészült tonhalkrémmel megkenjük a kiflit, és narancslevet kínálunk mellé.
Egy adag energia- és tápanyagtartalma: Energia: 399 kcal; Fehérje: 14,7 g; Zsír: 14,5 g;Szénhidrát: 50,7 g
Az OKOSTÁNYÉR elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia Élelmiszertudományi Tudományos Bizottságának ajánlását. Az útmutató elérhető az MDOSZ honlapján: www.mdosz.hu