Sós paprikakrém, avagy piros arany házilag

5
Sós paprikakrém, avagy piros arany házilag
Szeptember elején  érdemes még paprika, padlizsán és különböző paradicsomos krémeket készítenünk télire. Lássuk, hogyan készül a pirosarany házilag!

Sós paprikakrém, azaz pirosarany házilag

Hozzávalók

  • 2 kg pritamin paprika (nettó)
  • 1 kg kápia paprika (nettó)
  • 5 db magyar csípős paprika (elhagyható, ha nem szeretnénk csípősen készíteni).
  • tengeri só (kilónként 20-25 dkg)

Elkészítés:
A paprikákat mossuk át, majd csumázzuk ki. A magokat és a fehér hártyáját is távolítsuk el, majd vágjuk kisebb darabokra. Húsdarálón ledaráljuk majd tegyük egy megfelelő méretű fazékba adjuk hozzá a sót. Összekeverjük és másnap reggelig (addigra a só elolvad benne) hűvös helyre tesszük. Reggel kifőzött tiszta üvegekbe töltjük és a tiszta, új fedőt légmentesen rázárjuk.

Nem kell külön tartósítószer, a só elvégzi a dolgát.

 

Mikor érdemes elkészítenünk - ebben segít a táblázat, amely a paprika árányak alakulását mutatja 3 szezonban:

pritamin_36

értékelés