-
Programmatic specialista
-
Autószerelő
-
Eladó, szabász
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Kisgyermeknevelő gondozó
-
Sofőr
-
Pincér
-
Épületkarbantartó munkatárs
2023. 10. 27
-
Pék - Kemencés
2023. 10. 27
-
Összeszerelő pozíció 2 műszakban Kunszentmiklóson
2023. 10. 27
-
Gépkezelő munkatárs (Szeged)
2023. 10. 27
-
Karbantartás támogató technikus
2023. 10. 27
-
Szállodai Karbantartó / Villanyszerelő
2023. 10. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A piacokon többféle lila burgonya is kapható. Mindegyikük Dél-Amerikából származik, és burgonya különlegességként termesztik őket. Washington állam is, mely híres a burgonya termesztéséről, elkezdte termeszteni ezt a fajta burgonyát a Skagit völgyben.
Mit kezdjünk a lila burgonyával?
A lila burgonyát ugyanúgy tudjuk felhasználni, mint a fehéret vagy pirosat, mégis néhány étel elkészítésére alkalmasabb a lila burgonya néhány változata.
Egyszerűen megfőzhetjük, és vajjal, sóval és borssal ízesítve el is fogyaszthatjuk.
A lila burgonya gyorsabban megfő. Ha fehér burgonyával egyszerre főzzük, azt tapasztaljuk, hogy amikor a fehér burgonya elkészül, a lila már kissé elfőtt, pépes. Ha együtt főzzük a két fajta burgonyát, a víz színe kissé szürkés lesz, de a fehér burgonya nem színeződik el. A lila burgonya húsa kissé megfakul, de színét nem veszíti el. Az íze olyan, mint a többi burgonyáé.
Ha recepteket keresnénk a lila burgonyával, ugyanazokat találjuk, mint a fehérrel: krumplipüré, krumpli saláta, marinírozott krumpli vajjal főzve és tálalva. Ezek az évszázadok által jól bevált krumplis receptek!