-
Programmatic specialista
-
Autószerelő
-
Eladó, szabász
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Kisgyermeknevelő gondozó
-
Sofőr
-
Pincér
-
Épületkarbantartó munkatárs
2023. 10. 27
-
Pék - Kemencés
2023. 10. 27
-
Összeszerelő pozíció 2 műszakban Kunszentmiklóson
2023. 10. 27
-
Gépkezelő munkatárs (Szeged)
2023. 10. 27
-
Karbantartás támogató technikus
2023. 10. 27
-
Szállodai Karbantartó / Villanyszerelő
2023. 10. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Milánói sáfrányos rizottó elkészítése:
Hozzávalók:
4 kanál fehérbor
1,2 l zöldségleves
2 kanál olívaolaj
1 közepes hagyma
400gr Arborio rizs (rizottónak kiváló rizsfajta)
1 késhegynyi őrölt sáfrány
só és őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. A paprikát felvágjuk, és 7-8 percig sütjük, minden oldalán egyszer-egyszer megfordítjuk, amíg meg nem puhul. Levesszük a tűzről, lehúzzuk a már puha héját, és apróra vágjuk. Belehelyezzük egy tálba és ráöntjük bort.
2. A húslevest (leveskocka is megfelel) tegyük egy edénybe, forraljuk fel, aztán vegyük takarék lángra. Forrósítsuk fel az olajat egy másik edényben, ás áztassuk bele egy kicsit a hagymát anélkül, hogy megpirítanánk. Ezután forgassuk hozzá a rizst, amíg az alaposan össze nem keveredik a hagymával.
3. Adjunk hozzá egy merőkanál levest, és kevergessük, amíg besűrűsödik. Adjuk még hozzá a leves felét, és kevergessük, amíg a rizs krémes nem lesz.
4. Szórjuk bele a sáfrányt és a fűszereket. Folyamatosan adagoljuk hozzá a húslevest, amíg a rizs puha nem lesz. Ez körülbelül 25 percig tart.
5. Ezután adjuk hozzá a paprikákat, és ízlés szerint fűszerezzük.
Azonnal tálalhatjuk. Jó étvágyat!