Cseresznye, a roppanós egészség! Májusban már ehetünk cseresznyét, persze a főszezon kicsit később jön, de a korai fajtákat már ekkor csemegézhetjük! Tegyük is, mert roppant egészséges!... RÉSZLETEK
Kígyóuborka, a nők legjobb barátja Vágta rá nyomban szakértőnk a: mire jó az uborka kérdésre. A somolygás láttán pontosított: nem csak élelmiszer, hanem elterjedt házi kozmetikum is! ... RÉSZLETEK
Hogyan gyógyít a bazsalikom? 2. rész A bazsalikom (Ocimum basilicum) az árvacsalánfélék (Lamiaceae) családjába tartozik. Ebből a részből megtudhatjuk, hogy mennyi tápérték van pontosan 100 g bazsalikomban, és hogy hogyan fogyasszuk? ... RÉSZLETEK
Hogyan gyógyít a bazsalikom? 1. rész A bazsalikom rengeteg jótékony hatású vegyi elemet tartalmaz. Még mindig „a zöldségek királyaként” emlegetik, sok ázsiai országban pedig szent növénynek számít. Lássuk, hogy milyen jótékony hatása van az egészségünkre ennek a sokak által nagyra tartott fűszernövénynek. ... RÉSZLETEK
Mandula tápértéke, tárolása Amint láthattuk a mandula gazdag energiaforrás, ezért javasolt a fogyasztása. Egész évben beszerezhető, így bármikor a rendelkezésünkre állhat. Nézzük meg, hogy pontosan hogyan is használhatjuk a mandulát a mindennapokban! ... RÉSZLETEK
Ezért fogyasszunk minél több mandulát! A rendkívül ízletes mandula sokáig a jómód és az egészség szimbóluma volt. A magok az egészséghez elengedhetetlen alapvető tápanyagokat tartalmaznak. Botanikai szempontból a mandula a rózsafélék (Rosaceae) családjához, és a Prunus alcsaládhoz tartozik. Tudományos neve: Prunus dulcis.... RÉSZLETEK
Milyen betegségekre jó a szilva? Itt a szilvaszezon! Ne halasszuk el, most együnk belőle sokat, mert számos betegség ellenszere, és leginkább mert nagyon finom!... RÉSZLETEK
Mennyi tápérték van a körtében? - 1. rész Az édes és erőteljes aromájú körte szilárd, mint az alma, ám lédús, mint az őszibarack és a nektarin. Ez a gyümölcs egyedülálló tápértékkel rendelkezik, ezért északon nagyon népszerű. Nézzük meg, mennyi tápanyag van benne! ... RÉSZLETEK
Egészséges-e az édesburgonya (batáta)? Az édesburgonyának számos olyan egészségmegőrző hatása van, amelyet nem is gondoltunk volna. Ismerjük meg jobban ezt a rendkívüli zöldséget!... RÉSZLETEK
Amit a zöldborsóról tudnunk kell! A keményítőben gazdag, édes és zamatos zöldborsó egyike a legősibb kultúrnövényeknek. Ezt a hüvelyes zöldségfélét finom és tápláló magvaiért termesztik ősidők óta. Mára egyike a legnépszerűbb termesztett növényeknek, úgy a mérsékelt, mint a fél-trópusi égöv alatt.... RÉSZLETEK
Mit kell tudni a császárpingvinről? Elég ránézni egy kis totyogós pingvinre ahhoz, hogy azonnal mosolyora húzódjon a szád. Az alábbi cikkben a császárpingvinről tudhatsz meg néhány információt. RÉSZLETEK
Macska ápolása helyesen: szőr, fog, fül, szem, karom Hogyan kell ápolni a macskánk szőrét, hogyan tisztítsuk a fülét és a szemét? Válaszok a cikkben! RÉSZLETEK
Megrendezik a 24. Vadlúd Sokadalmat Tatán Tatán, az Öreg-tó partján november utolsó napjaiban rendezik meg a 24. Vadlúd Sokadalmat. RÉSZLETEK