Gyors kukoricalepény A kukoricalepényt régen málénak hívták és nagyon közkedvelt finomságnak számított. Főleg barack-, vagy szilvalekvárral. A most következő receptben sok gyümölccsel készítjük el az egészséges édességet ... RÉSZLETEK
Pangasiusfilé elkészítése A pangasius vagyis cápaharcsa egy trópusi ámde édesvízi halfajta, amit azért fontos megjegyezni, mert általában minden szupermarketben a „tonhal” fakkban található a sütőhekkek, és ilyen-olyan más tengeri halfilék mellett, könnyen léprecsalva ezzel a tengeri halra vágyó háziasszonyt. ... RÉSZLETEK
Főzzünk együtt! - Spenótos hal Könnyű elkészíteni és igazi ínyencség még azoknak is, akik amúgy nem lelkesednek a spenótért. Vagy a halért. így együtt azonban teljesen más. Valami ínyencség. ... RÉSZLETEK
Gyümölcsös korongok Az aszalt gyümölcsök süteményben való felhasználási lehetősége szinte határtalan. Íme egy nagyon finom variáció...... RÉSZLETEK
Bajban a banán? Napokig lehetne mesélni a "múlt századi" banánszállítmányokról, az órákig tartó, fejenként 1kg-os porciók megvásárlásáról, amik olyan zöldek voltak, hogy a szekrény tetején még napokig érlelni kellett őket, amíg ehetővé váltak. Az emlék megmarad. De mi lesz a szállítmányokkal? ... RÉSZLETEK
Naspolya: dísznövényként és gyümölcsként is ott a helye a kertben Már alig lehet kapni, pedig szép bokra bőven ontja a termést. A téli gyümölcstálak díszítésére, választékának bővítésére szolgál. 5 ok, amiért nem szabad megfeledkeznünk róla! ... RÉSZLETEK
Mi a jó a csokiban? Ez a mára már hétköznapivá vált finomság több volt egykoron: hatalmi eszköz! A csokoládé a modern korban sem veszítette el a jelentőségét: magas társadalmi rangot jelentett a fogyasztása, a polgári kultúra szerves részét alkotta. A csokoládét majszolva keveseknek jut eszébe, hogy vajon hogyan készül a csoki?... RÉSZLETEK
Süssünk gyümölcsöt! Gombóc Artúr szavai illenek ide, hisz "mesés" a gyümölcskínálat ebben az évszakban. A meggyet, málnát, barackot, almát, körtét, sárgadinnyét s mi szem-szájnak ingere, ehetjük nyersen, hidegen, melegen, főzve, sőt még sütve is. Ma süssünk süteményt és gyümölcsöt! ... RÉSZLETEK
Valentin napi finomság: aszalt paradicsomos kenyértekercs Mit kezdhetünk pár darab napon szárított mézédes paradicsommal, kevéske liszttel és jófajta olívaolajjal? Kaldeneker György most jól megmutatja!... RÉSZLETEK
Gyömbéres-szójás párolt hal: Kaldeneker kitálal - videórecept A Vietnámból származó Pangasius filé (magyarul cápaharcsa) szálkamentessége és enyhe halíze miatt jól fűszerezhető, könnyen elkészíthető halféleség. Kaldeneker György most szójaszósszal, gyömbérrel ízesíti. ... RÉSZLETEK
Kutyafürdetés: mikor, hogyan, mivel? Ha kutyánk jelenlétét már akkor megérezzük, még mielőtt elvakkantotta volna magát vagy egyáltalán bejött volna a szobába, biztosak lehetünk benne: eljött a fürdetés ideje. Sok gazdi ugyanannyira várja ezt a nagy eseményt, mint kedvence: azaz semennyire. Pedig nincs más választás: az elkerülhetetlent nem érdemes sokáig halogatni. RÉSZLETEK
Hogyan válasszunk kutyahámot? A megfelelő kutyahám kiválasztása kulcsfontosságú ahhoz, hogy kutyád kényelmesen és biztonságosan érezze magát séták során. RÉSZLETEK
Legjobb kutyanevek bichon havanese kutyánknak A bichon havanese Kubából származó kistestű kutya, puha világos bundával, vidám jellemmel. De hogyan nevezzük el ezt a cuki szőrpamacsot? RÉSZLETEK