-
Programmatic specialista
-
Autószerelő
-
Eladó, szabász
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Kisgyermeknevelő gondozó
-
Sofőr
-
Pincér
-
Épületkarbantartó munkatárs
2023. 10. 27
-
Pék - Kemencés
2023. 10. 27
-
Összeszerelő pozíció 2 műszakban Kunszentmiklóson
2023. 10. 27
-
Gépkezelő munkatárs (Szeged)
2023. 10. 27
-
Karbantartás támogató technikus
2023. 10. 27
-
Szállodai Karbantartó / Villanyszerelő
2023. 10. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Mi a koriander?
Néha cigánypetrezselyemnek is nevezik, és kinézetre a hagyományos petrezselyemhez hasonlít. Hűsítő és üdítő íze miatt könnyen elképzelhető, miért használja a latin konyha különféle ételek ízesítésére. Ha a bolhafüvet engedjük felmagozni, a magvait koriandernek fogjuk nevezni.
A koriander |
Én nagyon szeretem marhahús mellé szószokba és levesekbe. Annak érdekében, hogy a legjobb ízét hozzuk ki, pár percig pörköljük a magokat egy serpenyőben, amíg erősen nem érzik az aromája. Ezeket a magvakat a felhasználás előtt mozsárban törjük össze vagy daráljuk le.
A petrezselyemre hasonlít |
Hogyan termesszük a koriandert?
Kint és bent egyaránt könnyű termeszteni a koriandert. Jó, ha kétszeresen ültetjük, hogy fel tudjunk használni a leveleit és a szárát bolhafűként, a magvait pedig koriandernek. A koriander szereti a gazdag és jól öntözött földet, de összekunkorodik és keserű lesz, ha 24 C fok feletti hőmérsékleten nő, tehát ültessük az utolsó fagy után. Cserépben is termeszthetjük. A koriander jól fog nőni, ha megóvjuk a nagy nyári melegtől, így később fog felmagozni. A koriander szereti az erős napfényt, tehát, ha egy ablakpárkányra tesszük, biztosan kap naponta legalább 8 óra fényt.