Az ukrán rakott burgonya receptje
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 50 dkg savanyú káposzta, 30 dkg füstölt kolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál cukor, só, őrölt bors; a tál kikenéséhez zsír.

Az ukrán rakott burgonya elkészítése - 4 személyre

 

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és három milliméternyi karikákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A kicsavart savanyú káposztát hozzáadjuk, az őrölt borssal meg egy kevés cukorral megszórjuk, és lefedve puhára pároljuk. Egy mély tűzálló tálat kizsírozunk, egy sor burgonyakarikát belefektetünk, megsózzuk, és egy réteg savanyú káposztát meg a karikákra vágott füstölt kolbászt ráterítjük. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart, de a tetejére burgonya kerüljön. Végül a terföllel leöntjük, és forró sütőben szép pirosra sütjük.

 

Piaci árak


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.



2011 - 19. hét

 

belfoldi-zoldseg-gyumolcs

kulfoldi

koktelparadicsom

szamoca

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

értékelés