Tofus-spenótos palacsinta - piaci árak

Tofus-spenótos palacsinta - piaci árak
Hozzávalók: 200 g fagyasztott spenót, ½ hagyma, 450 g tofu, ½ evőkanál reszelt gyömbér, ½ evőkanál reszelt fokhagyma, 1 kiskanál curry por, só, bors.

A tofuval és spenóttal töltött palacsinta elkészítése


  • A spenótot leforrázzuk, és jól lecsorgatjuk róla a vizet.
  • A tofut egy papírtörlőbe csomagoljuk, hogy a víz felszívódjon.
  • A hagymát apróra vágjuk, és 2 evőkanál olívaolajban megpároljuk, mikor már átlátszó lett, hozzáadjuk a spenótot, és hagyjuk főni egy kicsit.
  • Hozzáadjuk a tofut és a fűszereket, és addig hagyjuk főni, amíg elnyeli a tofu által eresztett levet. Hagyjuk kihűlni.
  • Az asztalra egy palacsinta lapot (rétes lapot) teszünk, amit meglocsolunk egy kis olívaolajjal (vagy megkenjük olvasztott vajjal), majd még egy lapot ráhelyezünk, körülbelül 2 evőkanál tölteléket teszünk bele, és összecsomagoljuk. Ugyanezt tesszük a többi lappal is.
  • A kész palacsintákat egy kiolajozott tálcára tesszük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal (vagy megkenjük olvasztott vajjal), és addig sütjük, amíg meg nem pirul.
  • Hidegen vagy melegen egyaránt tálalható.

 

 

Piaci árak


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

2011 - 12. hét


belfoldi-zoldseg-gyumolcs
lengyel-osztrak
spenot
honapos-retek

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

értékelés