Egész jó a narancs ára! - Piaci árak

Egész jó a narancs ára! - Piaci árak
Narancsos kacsa: 1 kisebb pecsenyekacsa, vagy csak a combja, 2 narancs, 3 dl narancslé, 5 evőkanál olaj, 1 db zeller, 1 vöröshagyma, só. A zellert megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A megmosott egyik narancs héját lereszeljük, a narancsot meghámozzuk és felkarikázzuk. A kacsát feldaraboljuk,a felesleges zsiradékot leszedjük róla és jól megsózzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon a zellerrel egy-két percig együtt pirítjuk, majd ráöntünk 2 evőkanál narancslevet és rátesszük a kacsadarabokat. Mindkét oldalán átsütjük, majd tepsibe, egymás mellé tesszük. A fűszeres pecsenyelevet ráöntjük, a tetejére rendezzük a narancsszeleteket és ráöntjük a narancs ivólevet. Előmelegített forró sütőben, saját levével locsolgatva puhára sütjük.

Piaci árak: 2010. február 3.

 

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

2010. 05. hét

 

piaci árak 5 hét
lengyel árak 5. hét
fokhagyma árak 5.hét
narancs árak 5.hét

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

 

értékelés