Húsvét után - Piaci árak
Sült cékla sajttal: 500 g friss cékla, 2 ág rozmaring, 8 ág kakukkfű, só, bors, 8 ek olívaolaj, 40 g fenyőmag, 150 g feta sajt, 2 ek. fehérborecet, 2 ek. balzsamecet. A céklákat megmossuk, de nem hámozzuk meg, így könnyebb sütni. Szárazra töröljük, és egy jénai tálba helyezzük. A rozmaringágakat és a kakukkfűleveleket kisebb darabokra vagdossuk, és a céklák tetejére szórjuk. A tetejükre olívaolajat locsolunk és kevés sót szórunk. 200 C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. A fenyőmagokat egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A megsült céklákat meghámozzuk, s vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy tányérra kirakjuk. A fetasajtot kis kockákra vágjuk, a cékla tetejére szórjuk. A szószhoz az alapanyagokat összekeverjük, s a salátára locsoljuk. Az egészet pirított fenyőmagokkal megszórjuk.

Piaci árak: 2010. április 8.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

2010. 14. hét

 

 

zgy14. hét

zgy14 hét
bécs-lengyel14.hét
saláta 14.hét
cékla14.

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

értékelés