Készítsünk burgonyakrokettet - piaci árak

5
Készítsünk burgonyakrokettet - piaci árak
Hozzávalók: 30 dkg áttört lisztes burgonya, 10 dkg liszt, 1 tojás, petrezselyemlevél, 2 dkg vaj, 1 púpozott  mokkáskanál, só, tojás és liszt, zsemlemorzsa a panírhoz.

A burgonyakrokett elkészítése

 

30 dkg főtt, áttört lisztes burgonyához még melegen adjunk hozzá 10 dkg lisztet, 1 előzőleg felvert tojást, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevelet, 2 dkg vajat, 1 púpozott mokkáskanál sót, végül jól dolgozzuk össze. A fűszeres ételeket kedvelők keverhetnek bele egy csipet finomra őrölt szerecsendiót is.

Ezután liszttel meghintett gyúródeszkán formáljunk az alaposan kidolgozott tésztából kb. 1,5 cm vastag rudakat, és vágjuk fel kb. 4 centiméteres darabokra. Minél gyorsabban sodorjuk ki, mert a burgonyával kevert tészta hamar kilágyul, és egyre ragacsosabbá válik. Ezen sokan úgy segítenek, hogy az áttört krumplit hagyják kihűlni. A teljesen lehűlt burgonya azonban "megüvegesedik" és nehéz simára dolgozni.

Elengedhetetlen a lehűlés kivárása akkor, ha csak közepesen tömör burgonya van otthon, különben sokat fogunk kínlódni a tésztával. Végül verjünk fel 1 nagy vagy 2 kisebb tojást, és a rudacskákat forgassuk előbb tojásba, utána zsemlemorzsába, majd bő forró olajban, teljes lángon süssük ropogós pirosra.

 

Piaci árak - 5. hét


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

belfoldi-5

kulfoldi-5

desiree-burgonya

hegyes-eros-paprika

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

értékelés