-
Programmatic specialista
-
Autószerelő
-
Eladó, szabász
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Kisgyermeknevelő gondozó
-
Sofőr
-
Pincér
-
Épületkarbantartó munkatárs
2023. 10. 27
-
Pék - Kemencés
2023. 10. 27
-
Összeszerelő pozíció 2 műszakban Kunszentmiklóson
2023. 10. 27
-
Gépkezelő munkatárs (Szeged)
2023. 10. 27
-
Karbantartás támogató technikus
2023. 10. 27
-
Szállodai Karbantartó / Villanyszerelő
2023. 10. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A hússal töltött padlizsán elkészítése
- Meghámozod a padlizsánt: egy csíkot lehámozol, egyet nem, végül 15 percre sós vízbe teszed.
- 15 perc elteltével kiveszed a vízből, egy papírtörlővel óvatosan megtörlöd, kevés olajban megsütöd, majd egy száraz tepsibe helyezed (nem szükséges megolajoznod a tepsit, mivel sülés közben elegendő olajat szívott fel).
- Megpárolod a darált húst ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a padlizsán sült (ha úgy gondolod, hogy túl sok az olaj, önts le belőle).
- A hagymát, paprikát, fokhagymát és a paradicsomot apróra vágod, majd a darált húshoz adod. Egy fakanállal jól összekavarod. Ízlés szerint sózod, borsozod.
- Megmosod a petrezselyemzöldet, apróra vágod, és ezt is a serpenyőbe szórod.
- Egy kanál segítségével széthasítjuk a padlizsánokat és megtöltjük a darált húsos töltelékkel. A külső hélyukat próbáld sértetlenül hagyni, hogy minél művészibb legyen a végeredmény.
- A padlizsánok tetejét egy-egy szelet paradicsommal vagy paprikával díszítheted.
- A tepsibe vizet öntesz, kb annyit, hogy a padlizsánokat félig ellepje (ne érjen a töltelékig).
- 20-25 percig a 180 °C-os előmelegített sütöbe teszed.
Piaci árak
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
2011 - 44. hét
Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.
értékelés