Hússal töltött padlizsán recept - piaci árak

Hússal töltött padlizsán recept - piaci árak
Hozzávalók: 9 kisebb padlizsán, 50 dkg darált hús, 1 nagy fej hagyma, 2 friss paprika (zöld), 1 nagy paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, petrezselmyezöld, só, bors.

A hússal töltött padlizsán elkészítése

 

  • Meghámozod a padlizsánt: egy csíkot lehámozol, egyet nem, végül 15 percre sós vízbe teszed.
  • 15 perc elteltével kiveszed a vízből, egy papírtörlővel óvatosan megtörlöd, kevés olajban megsütöd, majd egy száraz tepsibe helyezed (nem szükséges megolajoznod a tepsit, mivel sülés közben elegendő olajat szívott fel).
  • Megpárolod a darált húst ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a padlizsán sült (ha úgy gondolod, hogy túl sok az olaj, önts le belőle).
  • A hagymát, paprikát, fokhagymát és a paradicsomot apróra vágod, majd a darált húshoz adod. Egy fakanállal jól összekavarod. Ízlés szerint sózod, borsozod.
  • Megmosod a petrezselyemzöldet, apróra vágod, és ezt is a serpenyőbe szórod.
  • Egy kanál segítségével széthasítjuk a padlizsánokat és megtöltjük a darált húsos töltelékkel. A külső hélyukat próbáld sértetlenül hagyni, hogy minél művészibb legyen a végeredmény.
  • A padlizsánok tetejét egy-egy szelet paradicsommal vagy paprikával díszítheted.
  • A tepsibe vizet öntesz, kb annyit, hogy a padlizsánokat félig ellepje (ne érjen a töltelékig).
  • 20-25 percig a 180 °C-os előmelegített sütöbe teszed.

 

Piaci árak


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

2011 - 44. hét


belfoldi-44

kulfoldi-44

cekla-44

padlizsan-44

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

értékelés