-
Programmatic specialista
-
Autószerelő
-
Eladó, szabász
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Kisgyermeknevelő gondozó
-
Sofőr
-
Pincér
-
Épületkarbantartó munkatárs
2023. 10. 27
-
Pék - Kemencés
2023. 10. 27
-
Összeszerelő pozíció 2 műszakban Kunszentmiklóson
2023. 10. 27
-
Gépkezelő munkatárs (Szeged)
2023. 10. 27
-
Karbantartás támogató technikus
2023. 10. 27
-
Szállodai Karbantartó / Villanyszerelő
2023. 10. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Elképzelhető, hogy Popeye is ezt a fajta spenótot szerette?
Mert az, hogy kiskorában a legtöbb gyerek utálkozva fordul el ettől a zöld szósztól, egészen biztos.
Próbáljuk meg egy kicsit másképp elkészíteni, lássuk, hátha akkor jobb eredményt sikerül elérnünk! Állítólag hiperaktív gyerekekre különösen jótékony hatással van a spenót - persze, ha nem mint fenyegetést alkalmazzuk, hanem ha sikerül egy tányérral elfogyasztatnunk vele ebből az egészséges főzelékből.
A spenótfőzelék
Hozzávalók:
- 1 kg jól megtisztított és megszárított spenótlevél
- frissen reszelt szerecsendió
- 2-3 fej összevágott mogyoróhagyma
- egy gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál vaj
- 2 dl tejszín
- egy kis brandy
- 1 evőkanál liszt csomómentesen elkeverve 1 evőkanál vajjal
- só, bors
Nagy hőfokon olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a mogyoróhagymát, a fokhagymát, a szerecsendiót, majd pároljuk addig, amíg meg nem üvegesednek. Öntsük nyakon egy kis brandyvel, majd főzzük addig, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ezután adjuk hozzá a vajas-lisztes keveréket, gyorsan főzzük össze, majd a tejszín hozzáadása után lassú tűzön hagyjuk megpárolódni az összetevőket.
Most következik a spenót: közepes tűzön, forrásban lévő vízbe dobáljuk bele a leveleket, pár percig fonnyasszuk őket. Ne hagyjuk túl sokáig ázni a főzőlében, mert akkor elveszíti értékes tulajdonságait. Ezután egy húsvágó deszkára kiszedve tépdessük kézzel apró darabokra.
Végül vegyítsük össze a spenótot a brandys keverékkel, lassú tűzön forraljunk rajta egyet, ízesítsük és már tálalhatjuk is!