Töklekvárból fűszerlekvár Miért jó egy alapvetően ízetlen termésből, mint a tökből készülő lekvár? Mert bármilyen ízűvé varázsolhatjuk! RÉSZLETEK
Szeretnél méhecskéset játszani? Porozz cukkinit! Borult, esős időben rásegíthetünk a méhek munkájára és egy kis ecsettel mi is beporozhatjuk a cukkini és a többi tökféle virágait. RÉSZLETEK
Hogyan gondozzuk a paradicsomot a konyhakertben? Az otthon termesztett paradicsom íze nem hasonlítható össze a boltiéval. Egy kevés odafigyeléssel még egy kezdő kertész is képes szép, egészséges paradicsomokat termeszteni. RÉSZLETEK
Veteményeskertek munkanaptára - május, június A május sokak számára az egyik legszebb hónap az évből. A természet ilyenkorra már zöldbe és virágba borult, és a fagyos időnek is (remélhetőleg) búcsút inthetünk. Lássuk, milyen tennivalók várnak ránk a veteményeskertünkben a májusi és júniusi hónapokban! RÉSZLETEK
Újhagyma, igazi tavaszi finomság A tavaszt köszöntő friss zöld újhagyma tápértéke esszenciális a tavasz szűkös időszakában, amikor nagyrészt még csak a fóliás primőr termékek érhetőek el a piacon. RÉSZLETEK
Kezdődhet a zöldségek tavaszi palántanevelése Akinek van egy kis szabad használatú földterülete, netán konyhakertje, veteményese, vagy például a balkonján szeretne zöldséget termeszteni, az választhatja a saját palánták nevelését. RÉSZLETEK
Káposztafélék - olcsó téli vitaminforrás 3200 káposztafajt ismerünk, de a legfontosabb 10 fajt rendszeresen fogyasztani is szoktuk. Bemutatjuk a legérdekesebbeket. RÉSZLETEK
A nagy meleg súlyos kockázat a zöldség- és gyümölcstermelőknek Súlyos kockázat a nagy meleg a zöldség- és gyümölcstermesztésben, mivel az ágazat területének csak a 20 százalékát öntözik - mondta Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke hétfőn az MTI érdeklődésére. RÉSZLETEK
Kígyóuborka, a nők legjobb barátja Vágta rá nyomban szakértőnk a: mire jó az uborka kérdésre. A somolygás láttán pontosított: nem csak élelmiszer, hanem elterjedt házi kozmetikum is! RÉSZLETEK
Miért sárga a sárgarépa? Több kertészeti szakkönyvben olvashatjuk, hogy a sárgarépa eredetileg nem narancssárga volt. Az első termesztett sárgarépák színe lila, citromsárga vagy fehér volt, a narancssárga csak később jelent meg. RÉSZLETEK
Mit eszik a patkány? A patkány etetése nem nehéz, de fontos, hogy kifejezetten hobbiállatként tartott patkánynak készített eledellel tápláld. Lássuk, mit adhatsz neki és mit nem! RÉSZLETEK
Kerti nyúltartás: hogyan tartsuk kertben a nyuszit? Hogyan gondozzuk a kertben tartott nyuszit, mit tegyünk, hogy jól érezze magát, és egészséges legyen? RÉSZLETEK
Hogyan lehet minél hosszabb élete a kutyánknak? A szakemberek hosszú ideje vizsgálják mi a hosszú élet titka az embereknél. De vajon hogyan nyújthatunk minél hosszabb életet kutyánknak? RÉSZLETEK