-
Programmatic specialista
-
Autószerelő
-
Eladó, szabász
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Kisgyermeknevelő gondozó
-
Sofőr
-
Pincér
-
Épületkarbantartó munkatárs
2023. 10. 27
-
Pék - Kemencés
2023. 10. 27
-
Összeszerelő pozíció 2 műszakban Kunszentmiklóson
2023. 10. 27
-
Gépkezelő munkatárs (Szeged)
2023. 10. 27
-
Karbantartás támogató technikus
2023. 10. 27
-
Szállodai Karbantartó / Villanyszerelő
2023. 10. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Adjunk egy kis levendulavirág aromát e frissítő limonádé ízhez
Talán nem is sejtjük, hogy milyen sokan vannak azok, akik a hidegebb évszakokban is inkább választják a hideg hűsítőket (esetleg jéggel), mint a meleg teákat vagy forró csokoládét. Habár a teákat is nagyon szeretem, egy hűsítő limonádét - legyen az tavasszal, ősszel, nyáron vagy télen - bármikor elfogadok.
És ha már itt tartunk, akkor dobjuk fel levendulával az egyszerű limonádénkat. Cikkünkből megtudhatja, mi az elkészítési módja ennek a zamatos limonádénak.
Hozzávalók (11 pohár levendulás limonádéhoz):
- 1 csésze (250 ml) friss (jól lenyomkodott) vagy szárított levendulavirág
- 2 csésze (500 ml) forrásban levő víz
- 8 csésze (2 l) hideg víz
- 1 csésze (250 ml) frissen facsart citromlé
- 1 csésze (250 ml) cukor
- Levendulaszárak, és friss eper a díszítéshez
A limonádé elkészítésének receptje:
- Egy nem reaktív (például rozsdamentes acél) edényben áztassuk a levendulát a forrásban levő vízben 15 percig, majd szűrjük át egy tiszta kávéfilteren.
- Egy nagy kancsóban keverjük össze a hideg vizet, a citromlét és a cukrot. Adjuk hozzá a levendula-forrázatot, tegyünk hozzá jeget, citromszeleteket és levendulavirágot. Tálaljuk levendulaszárra szúrt eperdarabokkal.
Fogyasszátok egészséggel!
értékelés