Együk sok görögdinnyét, ha jót akarunk testünknek! Sokan nem tudják, hogy a paradicsomot értékes táplálékká tevő likopin a görögdinnyében is nagy mennyiségben előfordul. Hogyan tartja egészséges egyensúlyban szervezetünk működését?... RÉSZLETEK
Hasznos befőzési és tartósítási tanácsok Számomra a tartósítás a nyár megőrzését jelenti. Minden egyes befőttes üveg olyan, mint egy időkapszula. Amikor hónapokkal később (vagy talán csak pár hét múlva) megnyitom, mintha a termő táj és a rég megfakult napsütés ízét érezném az ajkamon, hisz egy üveg savanyú cékla olyan, akárcsak egy üveg bor. ... RÉSZLETEK
Gyógynövényes pasztilla köhögős napokra A pasztillák régen a gyógyszerészek kedvelt „hatóanyag csomagolási formái” voltak, pasztilla készítésével az egyébként nem túl ízletes, vagy túl erőteljes ízű gyógynövényeket is fogyaszthatóvá tehetünk.... RÉSZLETEK
Nyári kedvencünk: levendula a konyhában A levendula egyik legsokoldalúbban felhasználható gyógy-, és fűszernövényünk. Aki már beleszippantott a friss levendulavirág illatába, soha nem felejti és valószínű, hogy szeretné megőrizni.... RÉSZLETEK
Rendszeres mozgással megelőzhető lenne a cukorbetegség! A cukorbetegség egyre több embert érint, hátterében pedig különböző okok állhatnak. Míg az 1. típusú, könnyebben kimutatható diabétesz a szervezet rosszul működő védekező rendszerének következtében alakul ki, addig a 2. típusú cukorbetegség kialakulása szinte egyértelműen életmódunk következménye.... RÉSZLETEK
Hogyan készítsünk házisört? A sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. Már a Kék-Nílus völgyében is készíthettek sört, ezt bizonyítja a szudáni ásatások során fellelt közel 7000 éves edény, melyben sör maradványait mutatták ki. Pontosan nem tudjuk, hogy mikor készítettek először sört a világon, de az bizonyos, hogy már az ókori egyiptomiak is foglalkoztak sörfőzéssel a Kr. e. V. évezredben. Ideje visszatérnünk az ősi hagyományokhoz! Főzzünk sört! ... RÉSZLETEK
Amit a szénhidrátról és a cukorról tudni kell A szénhidrátok és főként a cukrok étrendi szerepének megítélése rendkívül ellentmondásos. Összefoglaltuk a legfrissebb tényeket és az életmód-tanácsokat. ... RÉSZLETEK
Együnk mazsolát cukor helyett! Közismert, kedvelt csemege a mazsola, az édes szőlők aszalt változata. Előnye, hogy egész éven át használhatjuk, és nem csak süteményekben finom, hanem édesítésre is kiválóan alkalmas, természetes lehetőség a finomított cukor kiváltására. Az óvatosság azonban nem árt! ... RÉSZLETEK
Süssünk narancslepényt! A narancsról tudjuk, hogy nagyon jó ízjavító, gyomorerősítő, emésztést serkentő, étvágyjavító és vértisztító hatású. De talán azt még nem, hogy milyen finom a naranccsal készült lepény, amit most ajánlunk! ... RÉSZLETEK
Tökös örömök - avagy amit a sütőtökről tudni kell A tél közeledtével az egyik legkedveltebb csemege a sült tök. Sok cukrot, vitaminokat, fehérjét és rostokat tartalmaz, szénhidráttartalma pedig közel annyi, mint a burgonyáé. A sütőtök - ahogy a kukorica, a burgonya is - Amerika felfedezése után került hozzánk, őshazája Közép- és Dél-Amerika trópusi vidéke. Sütve jó, de nézzük, még mi minden készíthető belőle... ... RÉSZLETEK
Honnan tudhatod, hogy a macskád tüzel? Azoknál a nőstény macskáknál, amelyeket nem ivartalanítottak, fel fog lépni a tüzelés (szaknyelven ivarzás) és a jelek egyértelműek, ha egyszer tudod mire kell figyelned. A következőkben bemutatunk néhány viselkedésbeli jelet, amely a macskád tüzelésére utalhat. RÉSZLETEK
A 7 legjobb házőrző kutya, amik családi kutyának is tökéletesek Íme, 7 kutya, ami szinte élő csengőként működik. RÉSZLETEK
Nápolyi masztiff: intelligens és hűséges kutya A nápolyi masztiff szilárd jellemű és hűséges, minden ok nélkül nem válik agresszívé vagy harapóssá. A kutya védi a tulajdont és lakóit, viselkedése mindig éber, intelligens. RÉSZLETEK