-
Programmatic specialista
-
Autószerelő
-
Eladó, szabász
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Kisgyermeknevelő gondozó
-
Sofőr
-
Pincér
-
Épületkarbantartó munkatárs
2023. 10. 27
-
Pék - Kemencés
2023. 10. 27
-
Összeszerelő pozíció 2 műszakban Kunszentmiklóson
2023. 10. 27
-
Gépkezelő munkatárs (Szeged)
2023. 10. 27
-
Karbantartás támogató technikus
2023. 10. 27
-
Szállodai Karbantartó / Villanyszerelő
2023. 10. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A cukorborsós garnélakoktél receptje
Hozzávalók 4 személyre:
Vinaigrette:
- 2 ek. (15-30 ml) durvára vágott friss tárkony
- 1 tk. (5 ml) reszelt citromhéj
- 2 ek (30 ml) frissen facsart citromlé
- 1 ek (15 ml) darált gyöngyhagyma
- 1 tk (5 ml) dijoni mustár
- 1 kis gerezd aprított fokhagyma
- Egyharmad csésze (75 ml) extraszűz olívaolaj
- Csipetnyi só, bors, és kristálycukor
Koktél:
- 24 darab nyers tigrisgarnéla megtisztítva
- 30 darab cukorborsó szálától megtisztítva
- 1 csésze (250 ml) félbevágott apró fürtös paradicsom
- Fél csésze (125 ml) vékonyra szeletelt vöröshagyma
- Fél csésze (125 ml) darált jalapeno-paprika
- 1 csésze (250 ml) reszelt retek
A cukorborsós garnélakoktél elkészítése
Az összetevőket összekeverve készítsük el a vinaigrettet (tegyünk félre 1 ek. tárkonyt), egy korsóba/zárt edénybe téve rázzuk össze. A keveréket osszuk ketté. Egyik adagot tegyük a rákokhoz egy kis tálba, és pácoljuk a hűtőben 15-30 percig. A másik adagot tartsuk szobahőmérsékleten.
Közben tegyünk fel főni egy fazékban sós vizet, és blansírozzuk a borsót 2-3 percig. Szűrjük le, majd öblítsük le hideg vízzel. Keverjük össze a paradicsomot, a hagymát, a jalapeno-paprikát és a borsót egy közepes méretű tálban. Tegyük félre.
Vegyük ki a garnélát a hűtőből. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt közepes-magas hőfokon, és süssük a garnélákat 2 ek. páccal, amíg rózsaszínű lesz és átsül, mindkét oldalán 2-2 percig. Szedjük ki egy tányérra, és hagyjuk kissé lehűlni.
Osszuk el a retket négy nagy borospohárba. A félretett öntetet adjuk a borsós keverékhez, és a garnélákat is, 8 darab kivételével. Fűszerezzük sóval és borssal, valamint a maradék tárkonnyal. Osszuk el a keveréket a poharakba, a retekre. Tűzzünk 2-2 garnélát 4 nyársra, és fektessük a poharakra őket.
Egyéb borsós finomságok: