Újhagyma, igazi tavaszi finomság A tavaszt köszöntő friss zöld újhagyma tápértéke esszenciális a tavasz szűkös időszakában, amikor nagyrészt még csak a fóliás primőr termékek érhetőek el a piacon.... RÉSZLETEK
Piaci árak - 2. hét 2016. Vöröshagyma és körte - piaci árak 2. hét 2016. Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.... RÉSZLETEK
Természetes tojásfestékek Húsvéti tojásfestés. Festeni lehet hideg és meleg vízben is. Az elsőnél főtt, a másodiknál nyers tojást használunk, és a színezőanyaggal együtt főzzük.... RÉSZLETEK
Hagymát hagymával-avagy a legnépszerűbb hagymafajták Kabos Gyula örökzöld mondása hűen tükrözi a magyar ember kapcsolatát a hagymával. Valamilyen formában minden nap asztalunkra kerül, zöldségként vagy fűszerként, nyersen vagy szárítva, esetleg por formájában. Évente – állítólag - 7-8 kg-ot is megeszünk hagymából. Az általánosan használt vöröshagymán kívül, azonban még vannak számunkra kevésbé ismert hagymafélék, amelyekkel a modern receptekben egyre gyakrabban találkozhatunk. ... RÉSZLETEK
3 tipp a termények tárolásához Amint eljön a betakarítás fő szezonja, amikor a kert sokféle terménnyel hálálja meg gazdájának gondoskodását, már kell hogy legyen elképzelésünk arról, mit hogyan tárolunk télire. Lássuk, hogyan érdemes tárolni a burgonyát, vöröshagymát, fokhagymát! ... RÉSZLETEK
Készítsünk gombás-vöröshagymás palacsintát - piaci árak Palacsinta tészta: 25 dkg liszt, 4 tojás, 4 dl tej, 2 evőkanálnyi olaj, 1 késhegynyi só. Töltelék: 3 fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 1 csokor kapor, 1 evőkanálnyi cukor, 2 evőkanálnyi vörös bor, 1 evőkanál olívaolaj, só, bors.... RÉSZLETEK
A hagyma története és gyógyhatása Az alábbiakban bemutatjuk a hagyma kultúrtörténetét és azt, hogy milyen módon használták fel történelmünk folyamán. ... RÉSZLETEK
Az Allium (hagymafélék) legszebb virágfajtái A hagyma és a fokhagyma a két legelterjedtebb zöldségfajta, ami emberi fogyasztásra alkalmas. Az Allium (hagymafélék) nemzetségből néhány fajtát kereskedelmi célokra termesztenek, mások pedig vadon nőnek. Amikor a hagymát hámozzuk, akkor általában könnyezünk, de hagyjuk most a könnyeket, és gyönyörködjünk a hagymavirágokban. Találunk köztük vadon élő virágot, de díszvirágot is. Nézzük hát a legszebb hagyma- és fokhagymavirágokat! ... RÉSZLETEK
A vöröshagyma, mint gyógyszer? A hagyma (Allium cepa, Alliaceae) nagyon érdekes növény, zöldségként és gyógynövényként is fogyasztjuk. Nézzük, miért olyan egészséges! ... RÉSZLETEK
Készítsünk élesztőpástétomot! Az élesztő rendszeres fogyasztása semlegesíti a stresszhatást, jelentős szerepet játszik a szénhidrátok lebontásának folyamatában is, mert serkenti a hasnyálmirigy működését, ezért rendkívül előnyös cukorbetegek számára is. Megszépíti a bőrt, lággyá, levegőssé teszi a tésztákat. Készítsünk pástétomot belőle, így finom is lesz, nem csak egészséges! ... RÉSZLETEK
Hol előnyösebb a kutyáknak? Kint a kertben vagy bent a lakásban? Előre leszögezzük, hogy ez egy olyan kérdés, amiben valószínűleg sosem lesz teljes egyetértés a gazdik körében. RÉSZLETEK
Beagle, a tanulékony és játékos vadászkutya A Beagle vonzó külseje mögött egy kopó kalandvágyó és szabad jelleme rejtőzik, ezért elszánt és tapasztalt gazdát kíván, aki szereti és nem próbálja "kiheréléssel lenyugtatni" az első nehézségek láttán, hanem inkább megismeri, tanítja, neveli. Lássuk, mit kell tudnunk "csibész" természetéről! RÉSZLETEK
Mit eszik a patkány? A patkány etetése nem nehéz, de fontos, hogy kifejezetten hobbiállatként tartott patkánynak készített eledellel tápláld. Lássuk, mit adhatsz neki és mit nem! RÉSZLETEK