Újhagyma, igazi tavaszi finomság A tavaszt köszöntő friss zöld újhagyma tápértéke esszenciális a tavasz szűkös időszakában, amikor nagyrészt még csak a fóliás primőr termékek érhetőek el a piacon.... RÉSZLETEK
Piaci árak - 2. hét 2016. Vöröshagyma és körte - piaci árak 2. hét 2016. Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.... RÉSZLETEK
Természetes tojásfestékek Húsvéti tojásfestés. Festeni lehet hideg és meleg vízben is. Az elsőnél főtt, a másodiknál nyers tojást használunk, és a színezőanyaggal együtt főzzük.... RÉSZLETEK
Hagymát hagymával-avagy a legnépszerűbb hagymafajták Kabos Gyula örökzöld mondása hűen tükrözi a magyar ember kapcsolatát a hagymával. Valamilyen formában minden nap asztalunkra kerül, zöldségként vagy fűszerként, nyersen vagy szárítva, esetleg por formájában. Évente – állítólag - 7-8 kg-ot is megeszünk hagymából. Az általánosan használt vöröshagymán kívül, azonban még vannak számunkra kevésbé ismert hagymafélék, amelyekkel a modern receptekben egyre gyakrabban találkozhatunk. ... RÉSZLETEK
3 tipp a termények tárolásához Amint eljön a betakarítás fő szezonja, amikor a kert sokféle terménnyel hálálja meg gazdájának gondoskodását, már kell hogy legyen elképzelésünk arról, mit hogyan tárolunk télire. Lássuk, hogyan érdemes tárolni a burgonyát, vöröshagymát, fokhagymát! ... RÉSZLETEK
Készítsünk gombás-vöröshagymás palacsintát - piaci árak Palacsinta tészta: 25 dkg liszt, 4 tojás, 4 dl tej, 2 evőkanálnyi olaj, 1 késhegynyi só. Töltelék: 3 fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 1 csokor kapor, 1 evőkanálnyi cukor, 2 evőkanálnyi vörös bor, 1 evőkanál olívaolaj, só, bors.... RÉSZLETEK
A hagyma története és gyógyhatása Az alábbiakban bemutatjuk a hagyma kultúrtörténetét és azt, hogy milyen módon használták fel történelmünk folyamán. ... RÉSZLETEK
Az Allium (hagymafélék) legszebb virágfajtái A hagyma és a fokhagyma a két legelterjedtebb zöldségfajta, ami emberi fogyasztásra alkalmas. Az Allium (hagymafélék) nemzetségből néhány fajtát kereskedelmi célokra termesztenek, mások pedig vadon nőnek. Amikor a hagymát hámozzuk, akkor általában könnyezünk, de hagyjuk most a könnyeket, és gyönyörködjünk a hagymavirágokban. Találunk köztük vadon élő virágot, de díszvirágot is. Nézzük hát a legszebb hagyma- és fokhagymavirágokat! ... RÉSZLETEK
A vöröshagyma, mint gyógyszer? A hagyma (Allium cepa, Alliaceae) nagyon érdekes növény, zöldségként és gyógynövényként is fogyasztjuk. Nézzük, miért olyan egészséges! ... RÉSZLETEK
Készítsünk élesztőpástétomot! Az élesztő rendszeres fogyasztása semlegesíti a stresszhatást, jelentős szerepet játszik a szénhidrátok lebontásának folyamatában is, mert serkenti a hasnyálmirigy működését, ezért rendkívül előnyös cukorbetegek számára is. Megszépíti a bőrt, lággyá, levegőssé teszi a tésztákat. Készítsünk pástétomot belőle, így finom is lesz, nem csak egészséges! ... RÉSZLETEK
Macska ápolása helyesen: szőr, fog, fül, szem, karom Hogyan kell ápolni a macskánk szőrét, hogyan tisztítsuk a fülét és a szemét? Válaszok a cikkben! RÉSZLETEK
Megrendezik a 24. Vadlúd Sokadalmat Tatán Tatán, az Öreg-tó partján november utolsó napjaiban rendezik meg a 24. Vadlúd Sokadalmat. RÉSZLETEK
A nyúltartás téli szabályai - így gondozd télen a kedvencedet Mit tehetünk azért, hogy kis kedvencünk télen is jól érezze magát? Hogyan lehet már most felkészülni? RÉSZLETEK