-
Programmatic specialista
-
Autószerelő
-
Eladó, szabász
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Kisgyermeknevelő gondozó
-
Sofőr
-
Pincér
-
Épületkarbantartó munkatárs
2023. 10. 27
-
Pék - Kemencés
2023. 10. 27
-
Összeszerelő pozíció 2 műszakban Kunszentmiklóson
2023. 10. 27
-
Gépkezelő munkatárs (Szeged)
2023. 10. 27
-
Karbantartás támogató technikus
2023. 10. 27
-
Szállodai Karbantartó / Villanyszerelő
2023. 10. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A vadkakaó (Pachira aquatica, majomkenyérfa-félék, Bombacaceae) fa természetes, mocsaras környezetében akár 15 méterre is megnőhet. Bonsai változatát pénzfának tartják, vagyis a tulajdonosának gazdagságot és szerencsét hoz.
Az ujjasan összetett levelek átellenesen állnak. Nagy, alul fehér, felül vörös sokporzós virágai krémfehér szirmúak. Toktermése ehető!
Hogyan fogyasszuk a vadkakaót?
Úgy , ahogy a mogyorót: pörkölve, nyersen. A pörkölt magvakat megdarálják, és kakaóként fogyasztják.
Öt összefonódott törzsű bonsai változatát nagyon régről szerencsehozónak tartják. Ezért a neve is "szerencsehozó vagy pénzhozó" fa. Öt levélkéje a feng shui szerint az öt őselemet szimbolizálja: fém, fa, víz, tűz, föld.
A vadkakaó gondozása
A meleget és a párát szereti. A lakás napos részén tartsuk, óvjuk a tűző naptól. Szereti az állandó, egyenletes meleget és a magas páratartalmat. A radiátortól mindenképp helyezzük távol, mert a száraz levegő könnyen elpusztítja.
A vadkakaó szaporítása
Házi szaporítása félfás dugvánnyal képződik. Ehhez kell egy félfás szár, egy tégelyben vagy üvegcsében gyökereztető hormon, világos, egyenletesen meleg és párás hely és némi türelem.