-
Programmatic specialista
-
Autószerelő
-
Eladó, szabász
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Kisgyermeknevelő gondozó
-
Sofőr
-
Pincér
-
Épületkarbantartó munkatárs
2023. 10. 27
-
Pék - Kemencés
2023. 10. 27
-
Összeszerelő pozíció 2 műszakban Kunszentmiklóson
2023. 10. 27
-
Gépkezelő munkatárs (Szeged)
2023. 10. 27
-
Karbantartás támogató technikus
2023. 10. 27
-
Szállodai Karbantartó / Villanyszerelő
2023. 10. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A zeller levelei rengeteg nátriumot, kálciumot, foszfort, káliumot, vasat, magnéziumot, A-B- és C vitamint tartalmaznak.
A zellerszár kellemesen enyhe zeller ízzel rendelkezik, igen lédús és rostokban gazdag. Alacsony kalória értéke miatt kiváló fogyókúrás köretek, saláták készíthetők belőle. Fényelvonással a maguktól kihalványodó évelő zellerfajták sokkal finomabbak és zsengébbek lesznek.
A szárak kihalványíthatásának módja a következő:
Kötözzük össze a zellert a levélcsokor alatt, és a szárakat csavarjuk körül egyszéles kartoncsíkkal, vagy levegőáteresztő fekete fóliával, olyannal, amit a gyomok ellen használnak. A fekete fólia alatt lecsapódik a pára, ezért a kartoncsík biztonságosabb. Betakarva, 7-10 nap alatt a szárak világoszöldre vagy sárgásra halványodnak. Célszerű csak annyi növényt becsomagolni, amennyire az adott időszakban szükségünk lesz.