Hogyan fűszerezzünk sprayvel?
Megesett már, hogy nem volt kéznél friss bazsalikom, oregánó, egy gumó szarvasgomba, vagy nem volt kedve fokhagymát pucolni? Gyorsan összedobott egy salátát, de úgy érezte még hiányzik belőle valami? Szívesen kipróbálna különleges fűszereket, ízeket, de nehezen beszerezhető vagy túl drága? Önnel is előfordult már, hogy kicsit sótlannak, íztelennek, unalmasnak találta a már kész ételeit? Esetleg nem mindenki eszi meg szívesen a családban a csípős levest, szószt, mártást, húst…?

 

Mi lehet a megoldás? Hogyan tudom utólag a félkész, esetleg kész ételeimhez egyszerűen és gyorsan hozzáadni a bazsalikomot, curry-t, oregánót, a fokhagymát bátrabbak az erős paprikát?

 

 

Természetesen minden problémára van előbb-utóbb megoldás. Ezen igények kielégítésére, 95 éves tapasztalatait és a XXI. századi technológiát sikeresen ötvözve készítette el egy olasz cég a Fűszerspray-kollekciót. Ez az olasz háztartásokban már bevált újdonság mostantól elérhető Magyarországon is.



Mesterséges színezék, ízfokozó, stabilizáló, tartósítószer…?



…ma már szinte minden tartalmazza. A Fűszerspray NEM! A 100%-osan csak természetes anyagokat tartalmazó kivonatok előállításához elsősorban Olaszországban termesztett fűszernövényeket használnak fel. A friss növényeket egy szabadalmaztatott technológiával dolgozzák fel. Az eljárás lényege, hogy a friss alapanyagokból sajtolással kivonják a fűszer levét, majd lepárolják. Az így elkészült kivonat nem tartalmaz tartósítószereket, színezéket, és ízfokozót. Az eljárásnak köszönhetően, a kivonatok két éven keresztül megőrzik a minőségüket. A palackokban lévő kivonatok mennyiségüket tekintve is kiadósak, hiszen a választott íz és aroma egy tál étel esetében 1-2 fújással már intenzív, és a palackonkénti 40ml-ből a gyártó cég 300 fújásnyit garantál. Így egy palackkal kb. 150-200 adag ételt lehet ízesíteni.
Az ízek érzékelésében a szaglásunknak is nagyon fontos szerepe van, ezért a fűszereknek nem csak az íze, hanem az illata is nagyon fontos. A kivonatok elkészítése során a fűszerek illatanyagai a kivonatban maradnak, ezért a Fűszerspray-k mind íz és illat tekintetében remek hatással lesznek ételeire.

 

spay_01

 

 

Mi kipróbáltuk, és már élvezzük az egyszerű és tiszta használatot és az erőteljes, de mégis egészséges ízeket, amely a szárított fűszerekkel nem érhető el. Próbálja ki Ön is, vigye be munkahelyére és tartsa a konyhájában is, használja akár hideg, akár meleg ételei ízesítésére.



Hogyan kell használni?


- A legegyszerűbb módja, a már tányéron lévő ételre az általunk kedvelt fűszerekből egyet-egyet fújunk.- Egy étel főzésénél várja meg míg az alapanyagok harmonikusan összefőnek, majd a főzés utolsó fázisában adja hozzá a kiválasztott fűszerkivonatot.- Grillezésnél, sütésnél a húst rövid idővel a sütés előtt sózzuk be, ne fűszerezzük, majd a sült vagy grillezett húst utólag tetszőlegesen fújjuk be.- Készítse el hidegtálat és fújja be a megfelelő ízekkel vagy bízza vendégeire az ízesítést!

Mindnyájunknak egyedi ízlése van, legyen kreatív és bátor, kompromisszumok nélkül, mindezt kizárólag természetes anyagokkal, gazdaságosan! Használja ki a modern és praktikus fűszerezési lehetőséget!

 

Nézzük mit tartalmaz a Fűszerspray-kollekció:

 

fokhagyma_120
Fokhagyma

 

A fokhagyma fűszerspray kiválóan alkalmas saláták, húsok ízesítésére. A praktikus spray kivitel tiszta megoldást nyújt azoknak, akik nem szeretnek fokhagymát pucolni, vagy éppen nincs rá idejük. A 40ml-estartályba 1,5 kg fokhagyma kivonata kerül, ezért egy fújással kb. 1 gerezd fokhagymát "préselünk" az ételre.

 

 

paprika_120
Erős paprika

 

Aki szereti az erős és csípős ízeket, azoknak kedvence lesz ez a spray. Az Olaszországból származó csípős piros pepperóni paprika jellegzetes íze, amely megtalálható a híres olasz csípős szalámikban is. A 40ml fűszerkivonat elkészítéséhez 600g erős pirospaprikát használnak fel.

 

 

bazsalikom_120
Bazsalikom

 

A bazsalikom fűszer- és gyógynövény, kellemes szegfűszegre emlékeztető fanyar illatú, pikáns ízű. Az olasz konyha leggyakrabban paradicsomos ételeihez használja. A 40ml fűszerkivonat elkészítéséhez 600g bazsalikomot használnak fel.

 

 

oregn_120
Oregánó

 

Az oregánó legtöbbünknek - ha máshonnan nem is - de a mostanában igencsak népszerű pizzériák étlapjáról biztosan ismerős. Nem véletlenül, hiszen az olasz tészták és pizzák klasszikus fűszere, de különféle salátákhoz is előszeretettel használják. A 40ml fűszerkivonat elkészítéséhez 1kg oregánót használnak fel.

 

 


bors_120
Bors

 

A bors az egész világon a legismertebb és legtöbbet használt fűszer. Legfőbb alkotóeleme a piperin, amely vágygerjesztő hatású. Ezen kívül elősegíti az emésztést és a gyomorsav elválasztását, görcsoldó hatású és csökkenti a vérnyomást. A 40ml fűszerkivonat elkészítéséhez 400g borsot használnak fel.

 

 

sfrny_120
Sáfrány

 

Régi fűszernövény, már az egyiptomiak is használták, levesek, mártások színezésére, ízesítésére. A virág bibéjének gyűjtése nagyon fáradságos munka, termesztése sem egyszerű, ezért rendkívül drága. A Toscanai Val d'Orcia-ból érkező sáfrány bibékből egy speciális infúziós eljárással készítik a kivonatot.

 

 


szarvasgomba_120
Szarvasgomba

E keresett étkezési gomba termőtestei gömb alakúak vagy szabálytalan gumóra emlékeztetnek, és nagyságuk igen változó, többnyire 2-9 centiméter. A gomba igen erős, aromás illatú, amit különösen a vaddisznók érzékelnek. A fehér szarvasgombából egy speciális infúziós eljárással készítik a kivonatot.

 

 

curry_120
Curry

 

A curry szó leginkább bizonyos őrölt fűszerek keverékét jelöli. Ezt a keveréket a gyarmatokról hazatelepülő angolok fejlesztették ki, hogy egyfajta tipikus indiai ízt utánozhassanak szárított fűszerek segítségével. Legfőbb alkotóelemei: római kömény, kurkuma, lepkeszegmag, csilipaprika.

 

 

s_120
Tengeri Só

 

Természetesen ionizált szicíliai tengeri sóból készült oldat. A folyadék kivitelnek köszönhetően sósabb hatás érhető el, mint a ténylegesen felhasznált só. Ezért kiválóan használható nátriumszegény étrendekhez. A tartályban 60ml ionizált sóoldat van.

 

 

citrom_120
Citrom

 

A legsokoldalúbb: levesek, hús-, hal-, rizsételek ízesítésre használhatjuk. Ecet helyett citromlével savanyítva rendkívül ízletessé tehetjük egyes salátáinkat, és hasonlóképp hatékonyan használhatjuk húsok pácolásához. Természetes citromkivonat 1kg friss szicíliai citrom felhasználásával készült.


Kiknek ajánljuk a fűszersprayt?

 

  • Akik szeretik az elegáns dolgokat.
  • Akik ebédjüket kiszállítással rendelik.
  • Akik nem szeretnek fokhagymát pucolni.
  • Akinek nincs otthoni fűszerkertje.
  • Aki különleges ízeket is kipróbálna.
  • Aki szereti az egyszerű megoldásokat.
  • Aki időt szeretne megtakarítani.
  • Aki szereti a fűszeres ételeket.
  • Akik szeretnek egészségesen táplálkozni.
  • Aki szeret friss alapanyagokból ételt készíteni: saláták, zöldségek, sajtok
  • Azoknak az éttermeknek akik szeretik kényeztetni vendégeiket.

www.fuszerspray.hu

értékelés