-
Programmatic specialista
-
Autószerelő
-
Eladó, szabász
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Kisgyermeknevelő gondozó
-
Sofőr
-
Pincér
-
Épületkarbantartó munkatárs
2023. 10. 27
-
Pék - Kemencés
2023. 10. 27
-
Összeszerelő pozíció 2 műszakban Kunszentmiklóson
2023. 10. 27
-
Gépkezelő munkatárs (Szeged)
2023. 10. 27
-
Karbantartás támogató technikus
2023. 10. 27
-
Szállodai Karbantartó / Villanyszerelő
2023. 10. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Mi lehet a megoldás? Hogyan tudom utólag a félkész, esetleg kész ételeimhez egyszerűen és gyorsan hozzáadni a bazsalikomot, curry-t, oregánót, a fokhagymát bátrabbak az erős paprikát?
Természetesen minden problémára van előbb-utóbb megoldás. Ezen igények kielégítésére, 95 éves tapasztalatait és a XXI. századi technológiát sikeresen ötvözve készítette el egy olasz cég a Fűszerspray-kollekciót. Ez az olasz háztartásokban már bevált újdonság mostantól elérhető Magyarországon is.
Mesterséges színezék, ízfokozó, stabilizáló, tartósítószer…?
…ma már szinte minden tartalmazza. A Fűszerspray NEM! A 100%-osan csak természetes anyagokat tartalmazó kivonatok előállításához elsősorban Olaszországban termesztett fűszernövényeket használnak fel. A friss növényeket egy szabadalmaztatott technológiával dolgozzák fel. Az eljárás lényege, hogy a friss alapanyagokból sajtolással kivonják a fűszer levét, majd lepárolják. Az így elkészült kivonat nem tartalmaz tartósítószereket, színezéket, és ízfokozót. Az eljárásnak köszönhetően, a kivonatok két éven keresztül megőrzik a minőségüket. A palackokban lévő kivonatok mennyiségüket tekintve is kiadósak, hiszen a választott íz és aroma egy tál étel esetében 1-2 fújással már intenzív, és a palackonkénti 40ml-ből a gyártó cég 300 fújásnyit garantál. Így egy palackkal kb. 150-200 adag ételt lehet ízesíteni.
Az ízek érzékelésében a szaglásunknak is nagyon fontos szerepe van, ezért a fűszereknek nem csak az íze, hanem az illata is nagyon fontos. A kivonatok elkészítése során a fűszerek illatanyagai a kivonatban maradnak, ezért a Fűszerspray-k mind íz és illat tekintetében remek hatással lesznek ételeire.
Mi kipróbáltuk, és már élvezzük az egyszerű és tiszta használatot és az erőteljes, de mégis egészséges ízeket, amely a szárított fűszerekkel nem érhető el. Próbálja ki Ön is, vigye be munkahelyére és tartsa a konyhájában is, használja akár hideg, akár meleg ételei ízesítésére.
Hogyan kell használni?
- A legegyszerűbb módja, a már tányéron lévő ételre az általunk kedvelt fűszerekből egyet-egyet fújunk.- Egy étel főzésénél várja meg míg az alapanyagok harmonikusan összefőnek, majd a főzés utolsó fázisában adja hozzá a kiválasztott fűszerkivonatot.- Grillezésnél, sütésnél a húst rövid idővel a sütés előtt sózzuk be, ne fűszerezzük, majd a sült vagy grillezett húst utólag tetszőlegesen fújjuk be.- Készítse el hidegtálat és fújja be a megfelelő ízekkel vagy bízza vendégeire az ízesítést!
Mindnyájunknak egyedi ízlése van, legyen kreatív és bátor, kompromisszumok nélkül, mindezt kizárólag természetes anyagokkal, gazdaságosan! Használja ki a modern és praktikus fűszerezési lehetőséget!
Nézzük mit tartalmaz a Fűszerspray-kollekció:
Fokhagyma
A fokhagyma fűszerspray kiválóan alkalmas saláták, húsok ízesítésére. A praktikus spray kivitel tiszta megoldást nyújt azoknak, akik nem szeretnek fokhagymát pucolni, vagy éppen nincs rá idejük. A 40ml-estartályba 1,5 kg fokhagyma kivonata kerül, ezért egy fújással kb. 1 gerezd fokhagymát "préselünk" az ételre.
Erős paprika
Aki szereti az erős és csípős ízeket, azoknak kedvence lesz ez a spray. Az Olaszországból származó csípős piros pepperóni paprika jellegzetes íze, amely megtalálható a híres olasz csípős szalámikban is. A 40ml fűszerkivonat elkészítéséhez 600g erős pirospaprikát használnak fel.
Bazsalikom
A bazsalikom fűszer- és gyógynövény, kellemes szegfűszegre emlékeztető fanyar illatú, pikáns ízű. Az olasz konyha leggyakrabban paradicsomos ételeihez használja. A 40ml fűszerkivonat elkészítéséhez 600g bazsalikomot használnak fel.
Oregánó
Az oregánó legtöbbünknek - ha máshonnan nem is - de a mostanában igencsak népszerű pizzériák étlapjáról biztosan ismerős. Nem véletlenül, hiszen az olasz tészták és pizzák klasszikus fűszere, de különféle salátákhoz is előszeretettel használják. A 40ml fűszerkivonat elkészítéséhez 1kg oregánót használnak fel.
Bors
A bors az egész világon a legismertebb és legtöbbet használt fűszer. Legfőbb alkotóeleme a piperin, amely vágygerjesztő hatású. Ezen kívül elősegíti az emésztést és a gyomorsav elválasztását, görcsoldó hatású és csökkenti a vérnyomást. A 40ml fűszerkivonat elkészítéséhez 400g borsot használnak fel.
Sáfrány
Régi fűszernövény, már az egyiptomiak is használták, levesek, mártások színezésére, ízesítésére. A virág bibéjének gyűjtése nagyon fáradságos munka, termesztése sem egyszerű, ezért rendkívül drága. A Toscanai Val d'Orcia-ból érkező sáfrány bibékből egy speciális infúziós eljárással készítik a kivonatot.
Szarvasgomba
E keresett étkezési gomba termőtestei gömb alakúak vagy szabálytalan gumóra emlékeztetnek, és nagyságuk igen változó, többnyire 2-9 centiméter. A gomba igen erős, aromás illatú, amit különösen a vaddisznók érzékelnek. A fehér szarvasgombából egy speciális infúziós eljárással készítik a kivonatot.
Curry
A curry szó leginkább bizonyos őrölt fűszerek keverékét jelöli. Ezt a keveréket a gyarmatokról hazatelepülő angolok fejlesztették ki, hogy egyfajta tipikus indiai ízt utánozhassanak szárított fűszerek segítségével. Legfőbb alkotóelemei: római kömény, kurkuma, lepkeszegmag, csilipaprika.
Tengeri Só
Természetesen ionizált szicíliai tengeri sóból készült oldat. A folyadék kivitelnek köszönhetően sósabb hatás érhető el, mint a ténylegesen felhasznált só. Ezért kiválóan használható nátriumszegény étrendekhez. A tartályban 60ml ionizált sóoldat van.
Citrom
A legsokoldalúbb: levesek, hús-, hal-, rizsételek ízesítésre használhatjuk. Ecet helyett citromlével savanyítva rendkívül ízletessé tehetjük egyes salátáinkat, és hasonlóképp hatékonyan használhatjuk húsok pácolásához. Természetes citromkivonat 1kg friss szicíliai citrom felhasználásával készült.
Kiknek ajánljuk a fűszersprayt?
- Akik szeretik az elegáns dolgokat.
- Akik ebédjüket kiszállítással rendelik.
- Akik nem szeretnek fokhagymát pucolni.
- Akinek nincs otthoni fűszerkertje.
- Aki különleges ízeket is kipróbálna.
- Aki szereti az egyszerű megoldásokat.
- Aki időt szeretne megtakarítani.
- Aki szereti a fűszeres ételeket.
- Akik szeretnek egészségesen táplálkozni.
- Aki szeret friss alapanyagokból ételt készíteni: saláták, zöldségek, sajtok
- Azoknak az éttermeknek akik szeretik kényeztetni vendégeiket.