-
Programmatic specialista
-
Autószerelő
-
Eladó, szabász
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Kisgyermeknevelő gondozó
-
Sofőr
-
Pincér
-
Épületkarbantartó munkatárs
2023. 10. 27
-
Pék - Kemencés
2023. 10. 27
-
Összeszerelő pozíció 2 műszakban Kunszentmiklóson
2023. 10. 27
-
Gépkezelő munkatárs (Szeged)
2023. 10. 27
-
Karbantartás támogató technikus
2023. 10. 27
-
Szállodai Karbantartó / Villanyszerelő
2023. 10. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Miért olyan jó a szaruliszt?
A szarulisztet a talajban élő mikroszervezetek bontják le olyan anyagokká, amelyeket a növények képesek felvenni - elsősorban nitrogénné. (A szaruliszt kb. 12-14% nitrogént tartalmaz, ami különösen a nagy tápanyagigényű növények számára nélkülözhetetlen, mint pl. a kukorica, paradicsom, saláta, stb.)
Mivel ez a folyamat meglehetősen sokáig tart - ez az egyik előnye a vérliszttel összehasonlítva-, ezért több héten keresztül szolgáltatja a nitrogént a bomlásban lévő szaruliszt. Ennek egyik következménye az intenzívebb levélnövekedés, növényfejlődés. Viszont - mivel a lebontásához mikroszervezetekre van szükség - kizárólag ott használható eredményesen, ahol semmi nem tette tönkre a működő talajéletet.
A lassú bomlásából ugyanakkor az következik, hogy gyakorlatilag nem lehet túladagolni. Kiindulópontként egy maroknyi szarulisztet számolhatunk növényenként (uborka, paradicsom), illetve erkélyláda-méterenként. Ültetéskor kell a talajba dolgozni.