-
Programmatic specialista
-
Autószerelő
-
Eladó, szabász
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Kisgyermeknevelő gondozó
-
Sofőr
-
Pincér
-
Épületkarbantartó munkatárs
2023. 10. 27
-
Pék - Kemencés
2023. 10. 27
-
Összeszerelő pozíció 2 műszakban Kunszentmiklóson
2023. 10. 27
-
Gépkezelő munkatárs (Szeged)
2023. 10. 27
-
Karbantartás támogató technikus
2023. 10. 27
-
Szállodai Karbantartó / Villanyszerelő
2023. 10. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Hasznos tippek az almafák ültetésére
A kora tavasz remek idő a fák ültetésére Északon. Délen, valószínűleg ősszel a legjobb elültetni őket: a gyökerek már el lesznek ültetve, mire eljön a következő tavasz, ez előnyt jelent az almafáidnak.
Előkészületként szedd ki a gyomokat és a füvet, megtisztítva egy nagyjából 10 cm átmérőjű kört az átültetendő növény számára. Az elsődleges kihívás a fák ültetésénél, a gyökerek nedvesen tartása - mind előtte, mind pedig ültetésük után. Első lépésként áztasd a gyökereiket 30 percen keresztül vízben. Ha a gyökerek kiszáradtnak tűnnek, akkor áztasd 24 órán keresztül, hogy feléledjenek.
Mikor elmész a kertészetbe, hogy megvásárold a növényeket, keress csupasz gyökerű, egy éves példányokat. Noha jó vásárnak tűnhet az idősebb fák megvásárlása, mégis kerüld el a három évesnél idősebb fákat, mert a fiatalabb fák könnyebben gyökeret eresztenek.
Érdemes beáztatunk fél napra az ültetés elött a gyökeres oltványunkat
Kezd azzal, hogy a gyökerek átmérőjénél kétszer nagyobb, és 30 centivel mélyebb gödröt ásol. Mikor úgy érzed, hogy a gödör elég mély, terjeszd szét a gyökereket a gödörben, és ellenőrizd a rügyek szintjét. A cél az, hogy a rügyek, nagyjából 5 centivel a föld felett legyenek. Önts vizet a gödörbe, miközben visszatömöd azt, hogy kiszorítsd a talajból a levegőt. Az ültetés végeztével, megint öntözd meg jól. Tegyél 5-8 cm-es talajtakarót, hogy megakadályozd a nedvesség gyors elpárolgását és a gyom és a fű visszanövését.
Így csinálják a profik:
Az ültetés végeztével szórhatunk a fa köré műtrágyát
Képek forrása: https://www.gardenersworld.com/