A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: big_pic

Filename: controllers/article.php

Line Number: 2057

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: img_path

Filename: controllers/article.php

Line Number: 2065

Sárgabarackdzsem készítése cukor nélkül - Gyümölcs az asztalon - Gyümölcs

Hozzávalók: 2 kg sárgabarack, 4 evőkanál citromlé, 2 evőkanál rum, 2 késhegynyi szalicil.

A barackdzsem elkészítése

  • A jól megmosott, meghámozott, kimagozott és cikkekre vágott barackot 2 dl vízzel főzni kezdjük.
  • Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor a citromlevet is belekeverjük, még egyszer felforraljuk, majd forró vízzel fertőtlenített üvegekbe merjük.
  • Az üvegek tetejére rumban feloldott szalicilt teszünk, majd két réteg celofánnal lezárjuk. A dzsemeket szárazgőzben hagyjuk kihűlni, majd felcimkézve a kamrába állítjuk.
  • Ezt a pompás színű, fanyar dzsemet vadhúsok, vagy párolt marha mellé kínáljuk, vagy étkezési keményítővel sűrítve, száraz fehérborral bolondítva mártást készítünk belőle.
  • A cukor nélkül készített dzsem nem illeszthető cukorbetegek étrendjébe, hiszem a gyümölcs önmagában is sok gyümölcscukrot tartalmaz, de fogyókúrűzóknak kiválóan alkalmas.

barackjam_01

Aki kipróbálna izgalmas variációkat, nyugodtan fűszerezheti a lekvárt vaníliával, levendula virággal, rozmaringgal vagy akár extra csípős chili paprikával is.

Barack beszerezhető az alábbi szedd-madag ültetvényeken is: Kajszi és őszi szedd magad

értékelés