Nektarin melegen elkészítve
Még mielőtt beköszönt a tél a maga szinte teljes nektarintalanságával, használjuk ki a lehetőségeket!

Készítsünk nektarinos csirkesalátát!


Ha már unjuk a nektarint gyümölcsként, akkor együk főfogásként, hússal:


Nagyon praktikus kettő az egyben-fogás: a hús miatt főételnek számít körettel, a nektarin édessége és gyümölcs-mivolta révén pedig rögtön desszert is. A csirkehús alacsony zsírtartalmú húsféleség, így diétázók is nyugodtan fogyaszthatják, szinte bárhogyan elkészíthető és könnyen beszerezhető. Köretként a gyümölcs is jól illik hozzá, bár ezt annak, aki még nem próbálta, talán elég nehéz elhinni. Sokan ragaszkodnak a hagyományos hús-zöldség-rizs felálláshoz, pedig sokat veszít, aki nem elég elszánt, hogy kipróbálja a gyümölcsös fogásokat! A recept nem túl bonyolult, nem kell órákat a konyhában gályázni, pláne, ha előre zacskózott salátakeveréket használunk. Persze ha unatkoznánk, akkor ízlés szerint magunk is szeletelhetünk és apríthatunk salátakeveréket.

 

NEKTARIN - MÁS SZEMSZÖGBŐL
Nektarinos csirkesaláta melegen

Hozzávalók:

  • 3 ek olívaolaj
  • 35 dkg csirkemell
  • 2 zacskónyi (körülbelül 0,5 kg) salátakeverék összetépkedve
  • 4 db nektarin
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 édes piros paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Só, bors
  • Provance-i fűszerkeverék (kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, majoránna, köménymag, zsálya, levendula)
  • balzsamecet

Egy közepes tálban keverjünk össze egy kanálnyi olívaolajat a fűszerkeverékkel, sóval, borssal. A csirkét vágjuk apró darabokra és forgassuk meg a fűszeres olívaolajban alaposan, úgy, hogy jól beborítsa a fűszer a husikák felületét. Közepes tűzön melegítsük fel a maradék olajat, szórjuk bele a hagymákat és a piros paprikát, és a csirkét se hagyjuk ki. Nagyjából 6-8 perc alatt a hús és a zöldségek összepárolódnak. Nem kell vele sokat foglalkozni, de azért néha pillantsunk rá, forgassuk át! Ha elkészült, locsoljuk meg balzsamecettel, majd egyesítsük a salátakeverékkel, a feldarabolt nektarinnal és azon melegében tálaljuk!

értékelés