5
Sajt a pácban - nyárias ízek
A finom sajtok fogyasztása önmagában is nagy élvezetet nyújt. Ha ízükbe belecsempésszük a napérlelt fűszernövények aromás leveleit, még nagyobb élményben lehet részünk. Sajtpácolási ötletek következnek!

A sajtok pácolásához nem kell más, mint pár darab jól zárható öblösüveg, néhány ág friss fűszernövény és kiváló minőségű, hidegen sajtolt olívaolaj.

Hogy mit is rejtünk a pácos üvegbe, azt egyéni ízlésünkre is lehet bízni. Vásároljunk a kedvenc sajtjainkból, ha könnyű nyári vacsorára vágyunk, szükségünk lesz mozarella sajtra, bazsalikomra és pár evőkanál pesztóra.

Kecskesajtokhoz fokhagymát, rozmaringot, fetához olajbogyót, oregánót és fokhagymát használjunk.

Érdemes játszani az ízekkel: nagyon finom, ha a fetát mentaágakkal ízesítjük, görögdinnyedarabokra kanalazva hűsítő salátát tudunk készíteni pár perc alatt.

Aki egzotikus élményekre vágyik, próbálja ki a korianderlevél, fokhagyma, reszelt zöldcitromhéj és a vékonyra felszeletelt chili-paprika ízesítést.

 

pácolt sajt
A pácolt sajtokat hűtőben pár napig kell érlelni,
utána fel kell használni!

 

pácolt sajt

A mozarella sajt pácolását érdemes bazsalikom
pesztóval és friss bazsalikomlevelekkel is kipróbálni!

 

pácolt sajt

Rozmaringgal érlelt kecskesajttal megtölthetünk
félbevágott paprikákat,
amit akár a grillsütő rácsain is megsüthetünk

 

pácolt sajt

Görögdinnye fetával és friss mentalevelekkel,
igazi kánikulai frissítő saláta

 

pácolt sajt
Ehhez a tányér fűszeres sajthoz már csak uborka,
paprika és paradicsom hiányzik

 

pácolt sajt

A fűszeres sajtgolyókból percek alatt készíthetünk
vendégváró falatokat!

 

pácolt sajt

Mozarellagolyók olajbogyóval, friss, ropogós kenyérrel
fogyasztva, minden vendég kedvence lehet

 

értékelés