Répatorta ínyenceknek
A répatorta igazi különlegesség. Még azok is szeretik, akik nem hisznek a mesében, miszerint a répától fütyülni lehet, nem kedvelik, és inkább ők fütyülnek rá. A répatorta egy "életérzés"- vallja Woody Allen is. És milyen igaza van! Meg kell kóstolni!

A répatorta receptje

 

Hozzávalók:

  • répatorta
    20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 8 cl olívaolaj
  • 14 dkg barnacukor
  • őrölt fahéj
  • szerecsendió
  • 20 dkg finomra reszelt sárgarépa
  • rumban áztatott mazsola
  • 1 dl tej
  • fél mokkáskanálnyi szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • natúr krémsajt

 

Elkészítés:

Mély tálban keverjünk össze 20 dkg teljes kiőrlésű lisztet, 8 cl olívaolajat és fél mokkáskanálnyi szódabikarbónával felvert két tojást. Kifehéredésig keverjük. Adjunk hozzá 14 dkg barnacukrot, 1 mokkáskanál őrölt fahéjat, késhegynyi reszelt szerecsendiót, pici sót. Külön edényben keverjünk el 20 dkg nagyon finomra reszelt sárgarépát - lehetőleg karottát -, 7,5 dkg, előzőleg langyos vízben és rumban áztatott mazsolát, ugyanennyi kókuszreszeléket. Ha a keverék túl száraz, apránként adjunk hozzá egy-két evőkanál tejet. A karottás keveréket jól dolgozzuk össze piskótaalappal, majd öntsük kivajazott, kilisztezett tortaformába, és 180 fokos tűzön kb. 40 percig süssük. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, és még langyosan vonjuk be natúr krémsajttal, ketté is vághatjuk és a közepét is megtölthtjük. A krémsajtot kevés cukorral jól keverjük el, majd kenjük a tortára. A torta tetejét díszítésnek szórjuk meg dió, vagy mandulaszeletekkel.

értékelés