Mentás-currys zöldborsóleves
A menta fokozza a borsó édes ízét, a curry pedig melegséget ad neki. Lássuk, hogyan készül a mentás-currys borsóleves!

A mentás-currys zöldborsóleves receptje

 

Hozzávalók:

  • 1 ek. (15 ml) sótlan vaj
  • 2 tk. (10 ml) curry paszta (nem csípős)
  • 6-8 szál zöldhagyma, csak a fehér és világoszöld részei, finomra aprítva
  • 1 csésze (250 ml) boston saláta lereszelve
  • 3 csésze (750 ml) fejtett friss borsó
  • 4 csésze (1 liter) zöldség, vagy csirkehúsleves
  • 2 ek. (30 ml) durvára vágott friss mentalevél
  • 1 ek. (15 ml) friss zöld citrom (lime) leve
  • Csipetnyi kristálycukor
  • Só és frissen őröt bors ízlés szerint

 

Díszítés

  • Negyed csésze (60 ml) tejföl
  • 1 ek. (15 m) finomra vágott friss metélőhagyma
  • Mentaszárak

 

zoldborso-leves-curry-menta
Mentás-currys zölborsóleves (tévézés közben)

 

A mentás-currys zöldborsóleves elkészítése:


Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat a curry pasztával, közepes hőfokon. Adjuk hozzá a zöldhagymát, és állandóan kavargatva pirítsuk, 3-5 percig, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a salátát, és főzzük addig, amíg megfonnyad, kb. 5 percig. Keverjük hozzá a borsót, öntsük rá a levest, és hagyjuk főni. Állítsuk alacsonyabbra a hőfokot. Fedjük le az edényt, és hagyjuk főni 15-20 percig.

Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és adjuk hozzá a leveshez a mentát. Egy mixerrel adagonként pürésítsük a levest. Ezután öntsük vissza a serpenyőbe, és óvatosan melegítsük fel. Keverjük hozzá a citromlét, cukrot, sót és borsot.

Merjük a levest kis tálkákba, díszítsük a tejföllel, mentaszárakkal és metélőhagymával.

értékelés