Medvehagymás, krémsajtos kifli fekete szezámmaggal

5
Medvehagymás, krémsajtos kifli fekete szezámmaggal
A krémsajttól kellően szaftos, a medvehagymától igazán zamatos, a rászórt fekete szezámmagtól pedig még pikánsabb ez a sós nassolnivaló.

Itt a medvehagyma-szezon, a növény hódolójaként egy bevált receptet mutatunk, amely még harmadnap sem veszít frissességéből.

Hozzávalók a tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 1 tojás
  • fél pohár kefir
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dkg cukor
  • 0,75 dl langyos tej
  • 2,5 dkg friss élesztő

Hozzávalók a medvehagymás töltelékhez:

  • 5 dkg vaj
  • 2 db 85 g-os sajtkrém
  • fél csokor medvehagyma
  • tojás a kenéshez
  • szezámmag, fekete szezámmag a szóráshoz

medvehagymas_kiflik_sajtkremmel

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy keverőtálban összekeverjük az élesztős tejjel és a többi hozzávalóval, simára dolgozzuk. Lisztezett deszkán még egy picit átgyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. 30 percig pihentetjük, ezalatt a vajat felolvasztjuk, és elkeverjük a sóval és a tömlős sajttal, belekeverjük az apróra vágott medvehagymát.

A tésztákat kb. 30 cm-es átmérőjű körökre kinyújtjuk. Az egyiket megkenjük a medvehagymás krémmel, majd ráterítkük a  másik réteg tésztát. Kicsit még nyújtunk rajta. 16-18 részre (cikkelyre) vágjuk, és mint a kiflit, feltekerjük, sütőpapíros tepsire tesszük. További 30 percet pihentetjük.

Tojással megkenjük, szezámmagot szórunk a tetejére, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat, egészésgünkre!

medvehagymas_kifli_sajtkremmel

Még több medvehagymás recept itt>>

értékelés