Lazacos kókuszleves
A legjobb ebben a levesben az, hogy nem kell semmi mást enni vele, a lazac és a zöldségek önmagukban teljes ételek, laktatóak.

A lazacos kókuszleves receptje

 

A kókuszt nem használom gyakran főzésre, de nagyon szeretem. Emlékszem, amikor először kóstoltam kókuszt életemben, 6 éves voltam, nagymamámmal egy olasz tengerparton voltunk, mikor egy férfi fel alá járkálva a parton azt kiáltozta „cocoooooo”, „cocooooo”, „noce di cocoooo”.

Azóta szeretem a kókusz ízét, és emellett a kókusz egy olyan gyümölcs, amely a szigetek egzotikus világát juttatja az ember eszébe, és gondolatban óceánokon röpíti át. Könnyű kókusztejet használok, melyben nincs sok kalória, nem annyira ízes, de vacsorára amúgy is kevesebb kalóriát szoktam fogyasztani.

 

Hozzávalók 2 személyre:

Lazacos-kókuszleves

  • 230 g vörös lazac, kockára vágva
  • 8 garnélarák
  • ½ főtt tök
  • 6 shitakee gomba
  • ¼ aprított hagyma
  • 2 cikk összetört fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1/3 teáskanál zöld curry por vagy paszta
  • 2 csésze húsleves
  • 1 teáskanál halszósz
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál kókuszolaj

 

A lazacos kókuszleves elkészítése


Egy edénybe melegítsük fel a kókuszolajat, tegyük hozzá a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, majd kavarjuk jól össze. Tegyük hozzá a curry port, kavarjuk össze, majd adjuk hozzá a kókusztejet és a húslevest, főzzük fel, ezután tegyük bele a gombát, a bazsalikomot, az előre megfőzött tököt, a szójaszószt és a halszószt. Alacsony lángon 2 percig főzzük. Végül tegyük hozzá a lazacot és addig főzzük, amíg a lazac elkészül, kb. 5 percig.

Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!

értékelés