Különleges sushi édességek
Rizspehelyből, gumicukorból és más előre elkészített cukorkákból nagyszerű sushiszerű édességeket készíthetünk. Ez a recept kétfajta sushit mutat be, a „maki tekercset” és a „haltekercs nigirit”. 

Elkészíthetjük mind a kettőt vagy kiválaszthatjuk az egyiket, és az ahhoz tartozó utasításokat. A receptből körülbelül 24 tekercs és 24 nigiri készíthető.

 

A maki tekercs és a haltekercs nigiri készítése


Hozzávalók:

  • 4 evőkanál vaj
  • 4 csésze kisméretű mályvacukor
  • 6 csésze rizspehely
  • 20 gumicukor (giliszta formájú)
  • 2 doboz zöld színű gyümölcsös tésztalap (kicsi)
  • 30 hal alakú gumicukor

 

1. Készítsünk elő egy sütőlapot, tegyünk rá zsírpapírt és olajozzuk meg.


2.  Egy hőálló tálba tegyünk két evőkanál vajat és olvasszuk meg a mikrohullámú sütőben.

 

 


3. Tegyünk a tálba 2 csésze kisméretű mályvacukrot, és tegyük vissza a mikrohullámú sütőbe, amíg az is el nem olvad, körülbelül 1 percig, néha kavarjuk meg. Addig kavargassuk ezt a keveréket, amíg teljesen sima nem lesz.


4. Tegyünk hozzá 3 csésze rizspelyhet, és addig kavargassuk, amíg a rizspelyhet teljesen bele nem kavartuk. Ezután öntsük ki a keveréket az előkészített zsírpapírra. Olajozzuk meg a kezünket is, és kezdjük el vékony réteggé simítani a keveréket. A papír rövidebb vége felől kezdjük el. A keverék a sütőpapírnak csak körülbelül a felét fogja beteríteni.


5. A sütőpapír rövidebb része felől, 2,5 cm-re a szélétől, kezdjük el kettessével felrakosgatni a giliszta alakú gumicukrokat. Rakjuk szorosan egyiket a másik alá, amíg be nem terítjük az egész keveréket.


6. A viaszpapír segítségével göngyölítsük fel a rizspehely keveréket a gumicukorkákkal együtt, erősen megnyomkodva, hogy szoros legyen a tekercs. Vegyünk egy nagy éles kést, és vágjuk le a tekercset. Tegyük félre, és a megmaradt keverékkel ismételjük meg a gumicukor, göngyölítés és vágás folyamatát.


7. Szeleteljük fel a nagy tekercseket körülbelül 2-2,5 cm széles tekercsekre. Tekerjük be mindegyiket a zöld színű gyümölcsös tésztalapocskákkal.

 

 


8. Ahhoz, hogy haltekercs nigiri-t készítsünk, ismételjük meg az első 4 lépést, amíg elkészül a rizspehely alap, de ne nyomjuk a keveréket olyan vékonyra. Körülbelül 2 cm vastagságúra nyújtsuk a zsírpapíron.


9. Vágjuk az édességet körülbelül 2-2,5 cm-es téglalapokra. Helyezzünk egy gumihalat mindegyik téglalap tetejére és az egész csomagot tekerjük bele egy 1 cm-es zöld gyümölcsös tésztalapocskába.


10. A végső lépés: a sushi minél eredetibb díszítése. A csokoládészószt helyettesíthetjük szója szósszal, zöldre színezett tejszínhabbal (vagy olvasztott fehér csokoládéval) a wasabit és rózsaszín gumihalakkal az ecetes gyömbért.


Megjegyzés:
Ezt az édességet a legjobb frissen fogyasztani, mivel a gyümölcsös tésztalapocska másnapra ragadóssá válik. Alternatívaként elkészíthetjük a keveréket egészen az utolsó lépésig, és csak tálalás előtt tekerjük be a gyümölcsös tésztalapocskákkal.

értékelés