Karácsonyi receptek: Gőzölgő grog a fedélzetről

Karácsonyi receptek: Gőzölgő grog a fedélzetről
A tengerészek túlélő itala tökéletesen illeszkedik a karácsony hangulatába, íze meghitt és megnyugtató keveréke a mézeskalácsnak és az óvodai teának. A téli forró italok közül a grog tartalmazza a legtöbb alkoholt, úgyhogy ne lepődj meg, ha érzelgőssé tesz, és könnyeket csal a szemedbe! 

A grog egy ugyanolyan téli "szíverősítő" ital, mint a forralt bor, csak ennek rum az alapja. Elkészítése egyszerű, a siker garantált!

A téli forró italok közül a grog tartalmazza a legtöbb alkoholt, úgyhogy ne lepődj meg, ha érzelgőssé tesz, és könnyeket csal a szemedbe!

Hozzávalók 1 adagra:

  • 1 kanál méz
  • 1 rúd egész fahéj
  • 4 szem szegfűszeg
  • 2 szem szegfűbors
  • 1 evőkanál narancslé
  • 2 evőkanál 80 %-os rum
  • 1 szelet narancs
  • forró víz a felöntéshez

grogrecept

Elkészítés

Hőálló pohárba tesszük a mézet, szegfűszeget, szegfűborsot a narancsszeletet, a narancslevet, és a rumot is. A pohárba teszünk egy egész rúd fahéjat, végül az egészet felöntjük forrásban lévő vízzel. A kész italt felkeverjük, és forrón kínáljuk!

értékelés