Desszert ötletek friss gyümölcsből!

Desszert ötletek friss gyümölcsből!
Az árusok pultjain szebbnél szebb gyümölcsök sorakoznak egész évben. Itt az ideje a vitamindús desszertek készítésének és, ha még a hozzájuk szükséges cukoradagot és behelyettesítjük valami mással, igazán egészséges finomsággal örvendeztethetjük meg családunkat. Használjunk stevia cukorpótlót, mézet vagy egyéb természetes alapanyagú édesítőszert. Az alábbiakban bemutatunk 8 ízletes desszert ötletet az édességek kedvelőinek!

1. Cseresznyés-lisztes ragu - Griessauflauf mit Kirschen

Ez az rakottas étel nem túl édes, mert csak ¼ csésze cukor szükséges hozzá, de akár ebéd helyett és felszolgálhatjuk, ha 3-4 személyre való lábasban készítjük el. A meggyes változata is ízletes. Desszertként is fogyasztják sok tejszínhabbal a tetején.

 

 

2. Sárgabarackos sütemény - Aprikosenküchen

Nyáron a német háziasszonyok legalább egyszer egy héten elkészítik ezt az egyszerű, de ízletes süteményt. Alig több, mint egy óra szükséges csak hozzá, a tetejét beborító barackszeletek pedig csábítóan kínálják magukat.

 

 

3. Cseresznyés-barackos gyümölcsmártás - Sommerlust Kompott

Készíthető friss gyümölcsökből sűrített almalé hozzáadásával, az alacsony cukortartalom garantált. Finom lesz a mártás akkor is, ha cseresznye- és baracklekvárból készül. Kitűnő kiegészítője a vadas-, pulyka-, és sertéshúsból készült ételeknek. Tehetjük fagylaltra, palacsintára és ostya közé is.

 

 

4. Amarena cseresznyemártás

Pár perc alatt elkészíthető mandula-aromájú öntet az amarena cseresznyéből. Igen finom, ha vaníliafagylalttal társítjuk. Édesíthetjük cukor helyett steviával vagy egyéb édesítőszerrel.

 

 

5. Quark desszert

A szezon gyümölcseiből készíthető krémes állagú finomság. Tejszín, cukrozott túró és többféle gyümölcs keveréke.

 

 

6. Vaníliás gyümölcsös joghurt hab

Főzés nélkül készíthető, tejszín, joghurt és zselatin egyvelege, melyhez bármilyen gyümölcsöt hozzáadhatunk. Fanyar-savanykás íze teszi különlegessé ezt a desszertet, tejszínhabbal díszítsük.

 

 

7. Csonthéjasok borban - Weinkompott

Ehhez a salátához félig megfőzzük a gyümölcsöket. Vörösborral ízesítjük, néhány óráig a hűtőszekrényben érleljük.

 

 

8. Kajszibarackos búzadara pudding - Griessflammeri

Tejből, búzadarából és sárgabarackból készült édesség. Tálalhatjuk barackbefőttel vagy más gyümölcsök keverékével.

 

 

értékelés