-
Programmatic specialista
-
Autószerelő
-
Eladó, szabász
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Kisgyermeknevelő gondozó
-
Sofőr
-
Pincér
-
Épületkarbantartó munkatárs
2023. 10. 27
-
Pék - Kemencés
2023. 10. 27
-
Összeszerelő pozíció 2 műszakban Kunszentmiklóson
2023. 10. 27
-
Gépkezelő munkatárs (Szeged)
2023. 10. 27
-
Karbantartás támogató technikus
2023. 10. 27
-
Szállodai Karbantartó / Villanyszerelő
2023. 10. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A fekete áfonyás fagylalt elkészítése
Hozzávalók
- 1 ½ csésze válogatott, megmosott fekete áfonya
- 3/4 csésze kristálycukor
- 1 citrom leve, kb. 4 evőkanál
- 2 csésze tejszín
- 1 csésze tej
- 6 nagy tojássárgája
- 1 teáskanál vanília
Egy serpenyőben az áfonyát ¼ csésze cukorral keverjük össze, és addig melegítsük, amíg a bogyók kipukkadnak és levet eresztenek, kb. 8-10 percig. Majd tegyük félre, amíg teljesen kihűl, utána pedig mélyhűtőben fagyasszuk le.
Egy nagyobb serpenyőbe keverjük össze a megmaradt cukrot, citromlét, tejszínt és tejet. Közepes-alacsony lángon, gyakran kevergetve melegítsük, azért hogy oda ne égessük, és addig keverjük, amíg elkezd forrni, viszont ne hagyjuk a keveréket felfőni. Egy tálban verjük fel a tojássárgáját, majd keverjük hozzá a meleg keverék felét. A tojássárgás keveréket öntsük a többi keverékhez a serpenyőbe, és addig főzzük, amíg a kanál hátulját bevonja.
Ezt úgy ellenőrizzük, hogy egy fakanalat belemártunk a keverékbe, az ujjunkkal egy csíkot húzunk. A keverék sűrűsége akkor megfelelő, ha nem látszik meg benne az ujjunk nyoma. Szűrjük a keveréket egy tálba, és hűtsük le a hűtőszekrényben. Végül keverjük hozzá a hideg fekete áfonyás öntetet, és fagyasszuk le. Ezután már csak jó étvágyat kívánunk hozzá!