Hogyan készítsünk csirkés picadillós pizzát?

Hogyan készítsünk csirkés picadillós pizzát?
Nehéz minden nap változatos ételt teremteni az asztalra, de nem lehetetlen. Próbáljuk ki a csirkés picadillós pizzát, amely biztosan új ízt visz a hétköznapokba. Az édes, csípős és sós fűszerek nagyszerű ízt adnak a pizzamártásnak.


A csirkés picadillós pizza elkészítése:

 

Hozzávalók:

  • 190 gr. pizza tészta
  • 1 csésze salsa szósz
  • 1/4 kiskanál fahéj
  • ¼ kiskanál kömény
  • 1/2 kis csésze felvágott csirke vagy pulyka hús
  • 1/2 kis csésze reszelt zöld olajbogyó
  • 1/2 kis csésze szárított mazsola
  • 1/4 kis csésze vágott vagy reszelt zöldhagyma vagy hagyma
  • 1 kanál szeletelt mandula
  • 1 kis csésze Machengo sajt (110 gr)
  • 1 kiskanál morzsolt friss koriander

 

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Készítsük elő a pizza tésztáját a csomagoláson megjelent utasításokat követve. Majd helyezzük egy  tálcára (a tészta vékony lesz). 5 percig süssük. Közben keverjük össze a salsa szószt, a köményt és a fahéjat és kis edénybe, majd tegyük rá a pizza tésztájára. Tegyük rá a csirke, vagy a pulyka hús darabokat, a szárított mazsolát, az olajbogyókat, a hagymát és a mandulát.
Reszeljünk sajtot a tetejére.

Ezután hagyjuk még 15 percig sülni a sütőben, vagy addig, amíg a szélei aranyszínűek nem lesznek. Vegyük ki a sütőből és szórjuk meg korianderrel. Előbb vágjuk fel 12 szeletre, majd ezeket is vágjuk ketté átlósan, és így 24 adagot tálalhatunk.

 

 

Tápérték/adag

  • Kalória: 87
  • Zsír összesen: 4 gr
  • Telített zsír: 1 gr
  • Koleszterin: 15 mg
  • Nátrium: 226 mg
  • Szénhidrát: 8 gr, rostok: 1 gr
  • Fehérje: 6 gr
  • C vitamin: 0
  • A vitamin: 0
  • D vitamin: 0
  • Kalcium: 0
  • Vas: 0
értékelés