-
Programmatic specialista
-
Autószerelő
-
Eladó, szabász
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Kisgyermeknevelő gondozó
-
Sofőr
-
Pincér
-
Épületkarbantartó munkatárs
2023. 10. 27
-
Pék - Kemencés
2023. 10. 27
-
Összeszerelő pozíció 2 műszakban Kunszentmiklóson
2023. 10. 27
-
Gépkezelő munkatárs (Szeged)
2023. 10. 27
-
Karbantartás támogató technikus
2023. 10. 27
-
Szállodai Karbantartó / Villanyszerelő
2023. 10. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Ínycsiklandozó ötletek cékla felhasználásával
Cikkünkben számos hagyományos és különleges céklás recept elkészítési módját találja. Válogasson kedvére közülük!
A cékla-hummus elkészítése
A hagyományos ételekhez viszonyítva újdonság a cékla-hummus. A hummus egy krémes állagú arab étel, amelynek alapösszetevője a csicseriborsó. Ha még szézámmagot is adunk hozzá, akkor a keverék kalcium-, fehérje-, növényi zsír, vas-, és B-vitamin tartalma jelentősen megnövekszik. A cékla C-vitamin és magnéziumtartalma tovább gazdagítja a jótékony hatással rendelkező étel vitaminjainak és ásványi anyagainak tárházát. Minden jel arra mutat, hogy a cékla-hummus tápláló és egészséges.
Az étel szép rózsaszínű, ami még a gyerekeket is meggyőzi arról, hogy megegyék pirítóssal vagy zöldséges rudacskákkal.
Elkészítése is egyszerű, hiszen a cékla pillanatok alatt megfő, dobozos vagy fagyasztott csicseriborsó pedig minden háztartásban akad.
Céklakocsonya-recept
A málnakocsonyával ízesített céklakocsonya kitűnő kisérője a hús- és halételeknek. Ínyencek is kedvelni fogják ezt a különleges köretet.
Rózsaszínű céklapüré
Ez az étel nagyon ízletes és tápláló. A friss céklából készült püré színével és ízével is felélénkíti a burgonypürét, és üdítőleg hat a sötét téli napokon. A gyermekek is szívesen eszik a színes pépet, könnyebben rávehetőek arra, hogy ezt a fajta zöldséget elfogyasszák.
Főtt cékla-recept
Akárcsak a sült cékla esetében a legajánlatosabb a bébi céklát megfőzni, mert ez a teniszlabda méretű gumó, hamar megfő és édesebb ízű.
Karamellizált céklát?
A cékla karamellizálása egyszerű, mert az eljárás folyamán az édes íz kioldódik belőle és, amíg a sütőben sül, addig a többi ételt is elkészíthetjük.
Cikóriás tőkehal bébi céklával
A cikória leveleinek és a céklának pirított, fűszerezett keveréke fenséges ízt kölcsönöz a tőkehal filének.
Nyári zöldséges rizottó céklával
A recept különlegessége abban rejlik, hogy a hagyományos zöldségek mellett a céklát is felhasználjuk. A rizottó rubinvörös színe szinte csalogatja az embert. Dobozban sokáig eláll a hűtőszekrényben is.
Ecetes cékla
Az üzletek polcain több változatban kínálják magukat a céklából készült savanyúságok. Az ízük viszont össze sem hasonlítható a házilag készítettekével. Érdemes kísérletezni a hozzávalók variációival is.
Céklás sárgarépa-saláta balzsamecettel
Kitűnő májtisztító, öregedést gátló saláta. Elkészítése nem vesz sok időt igénybe.
Céklaleves (borscs)
A céklaszezon végéig élvezhetjük ezt az egyszerű, de ízletes ételt. Vigyázzunk, mert, ha kiömlik nehezen eltávolítható foltot hagy. A hagyományos céklaleves receptje nem tartalmaz burgonyát, de gazdagítja a levest és megakadályozza, hogy főzés közben zavarossá váljék, így a gyermekek is szívesebben eszik majd.
Céklás-zöldséges tempura
A tempura a japán konyha terméke. Ennek a változatnak egyik hozzávalója a hagyományos zöldségeken kívül a cékla. Édes chili vagy szója szósszal hihetelenül finom, de fűszerezhetjük curryvel is.
Cékla-, disznóbab- és burgonyasaláta
Ennek a receptnek az az előnye, hogy hozzávalói megteremnek a zöldséges kertben. Az előzőleg megfőzött hozzávalókat összekeverjük majonézzel és máris kész az ízletes és laktató étel.
Zsázsa, spenót és céklasaláta kecskesajttal
Ebben a salátában a cékla leveleit keverjük össze a zsázsa- és a spenótlevelekkel. A meleg kecskesajt teszi a téli vagy a tavaszi egészségmegőrző specialitásává ezt a salátát.