3 alkoholos nyári frissítő ital, amivel levehetjük a vendégünket a lábáról

5
3 alkoholos nyári frissítő ital, amivel levehetjük a vendégünket a lábáról
A magunk készítette italokkal – főleg ha némi kísérletezésre is időt szántunk – nagy elismerést vívhatunk ki nyáresti vendégeink körében. Mivel a tinktúráknak is az alkohol az alapja, ezek az italok is kivonják a hatóanyagot a növényi alapanyagokból, így az alkohol kellemes hatása mellett az emésztésnek is jót tesznek – megfelelő mennyiségben fogyasztva.

Tárkonyos-ánizsos pálinka

20 g ánizst zúzzunk össze kisebb mozsárban. Tíz francia tárkonyágat mossunk meg, majd itassuk le róluk a vizet. Tegyük a hozzávalókat egy üvegbe és öntsünk rájuk egy liternyi gabona pálinkát. Sötét helyen érleljük 1-3 hónapon keresztül az italt, míg szép zöld színt kap. Szűrjük le és töltsük dekoratív üvegcsékbe. Jótékony, enyhe hatású emésztést segítő szer.

 

tarkonyos_frissito

 

Citromlikőr (limoncello)

Hámozzunk meg vékonyan 4-5 bio-citromot, tegyük a forgácsot egy üvegbe, majd öntsük fel fél liter vodkával. Hagyjuk állni legálabb 4 hétig, szűrjük le es adjuk hozzá a cukorszirupot. Egy csésze vízből ugyanennyi cukorral főzzünk szirupot, majd miután kihűlt, ízlésünk szerint állítsuk be a likőr édességet.

 

citromlikor

 

Marcipánlikőr

100 g marcipánt olvasszunk fel 100 ml meleg vízben, átszűrjük. Miután kihűlt hozzá keverünk 200 ml vodkát vagy fehér rumot. Jót tesz neki egy kis pihentetés.

 


 

haromlap

 

Herbáció, a népi gyógyreceptek-, és növényi alapú különleges házi receptek magazinja immár 13 éve folyamatosan kapható az újságárusoknál. Most a nyári szám mellett Zöldségparádé címmel különszámunk is megjelent, valamint a Növénybarát újság: a kerti tippek lapja.

www.herbacio.hu

értékelés