Mit kell tudni a császárpingvinről?
Elég ránézni egy kis totyogós pingvinre ahhoz, hogy azonnal mosolyora húzódjon a szád. Az alábbi cikkben a császárpingvinről tudhatsz meg néhány információt. RÉSZLETEK
A jasminum polyanthumból készíthetek- e teát; amennyiben igen, azt hogyan csináljam, kezdve a cserepes jázminom lecsupaszításától.
Kedves Érdeklődő!
Jázmin teát és illoolajat Jasminum grandiflorumból szokás készíteni. Fehér, csillag alakú, édeskésen illatozó virágai éjszaka nyílnak. Ekkor is kell begyűjteni őket, mert aromájuk ilyenkor a legerősebb. Ki kell szárítani a virágokat és ez után használjuk ízesítőként (többnyire nem magában) a zöld teához.
Teafőzete nemcsak méregteleníti és nyugtatja a szervezetet, de nagyon kellemes ízű is. Segít a szervezetnek megszabadulni a méreganyagoktól, és ennek hatására fiatalabbnak, egészségesebbnek érzi magát az ember.
A jázmin tea alapanyaga tehát zöld tea (néha fehér tea) és a még csak bimbózó jázminból készült tea keveréke, mely egyben egy csodás illatú finom ital és elegáns művészi alkotás. Különlegességét fokozza, hogy némileg máshogy készül, mint a többi tea. A tealeveleket szétterítik a földre, majd frissen szedett jázmin virágokat szórnak rá. Így hagyják egy darabig, míg a tealevelek jól magukba nem szívják a finom jázmin illatot. Ezután szárítóba kerülnek. Miután kivették őket, gondosan kiválogatják a tealevelek közül a virágokat. Olykor néhány virágszirmot a tealevelek között hagynak a díszítés miatt.