Még csak 5 évesek, mégis talán a legsikeresebb magyar pálinkapárlók az agárdiak. Meglestük a berendezéseiket!
Az Agárdi Pálinkafőzdében 2002 óta készülnek a legkülönfélébb - cigánymeggy, birs, körte, feketeribiszke - minőségi gyümölcspárlatok. Az alapanyagot többnyire az üzemet körülölelő gyümölcsösökből szüretelik. Saját bevallásuk szerint kizárólag első osztályú, tiszta, érett gyümölcsökből főznek, ennek köszönhető az extra minőség. A régi hagyományokon alapuló pálinkakészítést a legmodernebb erjesztési és lepárlási technológiával ötvözik.
A pálinkafőzde munkatársa bemutatót tartott nekünk:
(A videó lejátszásához gyors internetkapcsolat és friss flash-lejátszó szükséges. Kapcsold be a hangszórókat, vidd a kurzort a fenti képernyő fölé és kattints a bal alsó sarokban megjelenő lejátszás-gombra. Dőlj hátra - mozi van!)

Különlegességük az Agárdi Bencés likőrcsalád, melyet a Pannonhalmi Főapátsággal közösen, ősi receptúra alapján "kotyvasztanak".
A videót a LIONS Média készítette.