A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: big_pic

Filename: controllers/article.php

Line Number: 2057

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: img_path

Filename: controllers/article.php

Line Number: 2065

Kamélia a tél csodás virága - Díszfák és cserjék - Díszkert
5

A kamélia (Camellia japonica ) rendkívül jó hidegtűrő szobanövényünk, igazi télikerti növény,  de nevelhetjük átriumban, nappaliban vagy akár kertben, de mindenképp védett helyre ültetve. 

A kamélia (Camellia japonica) rendkívül jó hidegtűrő szobanövényünk, igazi télikerti növény, de nevelhetjük átriumban, nappaliban vagy akár kertben, de mindenképp védett helyre ültetve.

Haragoszöld, fényes, viaszos levelű, szép formájú bokra már önmagában is felhívja magára a nézelődő figyelmét, nem beszélve virágos állapotáról.

kamelia1

 

Tömött rózsaszerű virágait novembertől márciusig hozza. Ha szobanövényként vagy dézsás növényként nevelik, a virágzási időszaka januárra vagy februárra esik, kerti növényként pedig márciusban-áprilisban virágzik. Egyedül a talajra kényes, szigorúan savanyú talajba kell ültetni, félárnyékba.

15896096334_7a762d6b63_z

 

Kamélia kiállítás nyílik a bécsi pálmaházban

Hazai forgalomban többek között az alábbi fajták találhatók:

"Bella romana" - teltvirágú, fehér, piros csíkokkal
"Debutane" - telt, fényes rózsaszín
"Rosa" - telt, világos rózsaszín
"Rosso" - telt, vörös
"Kramer supreme" - sötét rubinvörös, bazsarózsaformájú
"Lavima maggi" - telt, világos rózsaszín, élénk rózsaformájú

 

Legszebb kamélia fajták videón:

Érdekesség:

A torinói téli olimpia és az azt követő paralimpia virága volt a Maggiore tavi kamélia, a Camelia del Lago Maggiore. A legendás szépségű virág többféle változatával köszöntötték az érmet szerzett sportolókat és díszítették a versenyek színhelyét, illetve az olimpiai falut.

A termesztők a virág egy különleges fajtáját, a "Camelia Ice-lake"-nek nevezett fehér színű, összetett szirmú különlegességét ajánlottak a torinói olimpiának. A nagy igényre való tekintettek a cserjét a tó körül fekvő mindegy 70 kertészetben termesztették.

értékelés