Szeptember közepétől kezdődhet a batáta szüret Az édesburgonya tenyészideje 100-120 nap, szeptember közepétől-október vége között érdemes betakarítanunk az azévi termést.... RÉSZLETEK
Veteményeskertek munkanaptára - július, augusztus Nyár közepén járunk, veteményeskertünk pedig folyamatosan ellát bennünket minden földi jóval. Ahhoz, hogy ez így is maradjon, lássuk, milyen feladatok várnak ránk júliusban és augusztusban!... RÉSZLETEK
Hogyan termesszünk articsókát? Az articsóka, mely ezüstös zöld színű, 1,8 m szélességű szökőkúttá nőhet, igazán jól mutat bármilyen kertben. Talán eme “gyöngyszem” zöldség sokkal könnyebben termeszthető különböző éghajlatú területeken, mint gondolnánk.... RÉSZLETEK
Hogyan tároljuk a zöldségeket és gyümölcsöket? Az alma, a körte, a birs és naspolya gondos leszüretelése után a terményeket minél hűvösebb, de fagymentes helyiségben kell tárolni, mert a lebomlási folyamatok annál lassúbbak, minél alacsonyabb a tároló léghőmérséklete.... RÉSZLETEK
A téli madáretetés szabályai: mivel és mikor etessük a madarakat a fagyos hónapokban? Télen nehezebb élelemhez jutni a madarak számára, mivel a táplálékul szolgáló növények és rovarok kisebb számban állnak rendelkezésre. Tovább nehezíti a madarak helyzetét, hogy a vízforrások sokszor megfagynak. Az átmeneti víz- és élelemhiány nem csak az őshonos madarakat sújtja, hiszen az északi országokból sok faj érkezik hazánkba a fagyos hónapokban. Szerencsére sokat tehetünk azért, hogy a madarak átvészeljék a telet. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a téli madáretetésről! RÉSZLETEK
Hogyan ápoljuk és fürdessük a tengerimalacot? Milyen az egészséges tengerimalac szeme, szájszeglete, foga, füle és karma? Hogyan kell tisztítani lakhelyét és mikor kell fürdetni a tengerimalacot? A válaszokat a cikkben leled! RÉSZLETEK
A világ legkisebb kutyafajtája a csivava Számos elmélet született a csivavák származásáról, de ahogy a neve is sejteti, egy közép-amerikai, mexikói államból, Chihuahuából származik. A csivava apró kutya macsó vonásokkal. RÉSZLETEK