Áfonya termesztése kiskertben Kiskerti körülmények közt nem igényel az áfonya ültetése számottevő kerti munkát, viszont érdemes néhány dologra az ültetés során odafigyelni.... RÉSZLETEK
Befőzésre fel! Lekvár szederből és nektarinból A nyári időszakban fontos szerep jut a befőzésnek: kedvenc gyümölcseinkből lekvárt és befőttet is készíthetünk. A hagyományos eper, kajszi és szilva mellett érdemes nektarinból és szederből főzött téli csemegékkel is megtölteni a kamra polcait.... RÉSZLETEK
Befőzési naptár A befőzés mára már nem csak a tapasztalt könyhatündérek kiváltsága, bárki tehet el finom lekvárokat, befőtteket és szörpöket télire. Lássuk mikor, mit érdemes feldolgoznunk!... RÉSZLETEK
Birsalma lekvár egyszerűen! Ki ne imádná ezt a fajta birsalma lekvárt? Egyszerű elkészíteni, nincs benne tartósítószer, csak gyümölcs, citrom és egy kis cukor.... RÉSZLETEK
Piros ribiszke és szeder: vegyük és együk! A ribiszkék apró, csillogó piros bogyóinak legnagyobb fogyasztói a gyerekek, s mivel roppant egészséges, tele antioxidánssal, ne sajnáljuk tőlük!... RÉSZLETEK
Sikert aratott a Tihanyi levendulás lekvárfőző nap Hatalmas sikert aratott a Régi Idők Ízei - Levendulás lekvárfőző nap a Tihanyi Régi Idők Udvara Skanzen és Étteremben!... RÉSZLETEK
Ismerjük meg az Életbogyót! A világ egyik legrégebbi gyógyhatású bogyós növénye az Életbogyó. Kínai nevén Wu-Wei-Zi, vagyis ötízű gyümölcs. Hazánkban egzotikus különlegességnek számít, Ázsiában azonban termesztett növény. Gyógyító hatásai tudományosan bizonyítottak. ... RÉSZLETEK
Öregedést késleltető szerek - 1. rész Manapság az öregedést késleltető táplálék-kiegészítők bőséges tárházából lehet választani az üzletekben. Ezek a termékek nem olcsók, és gyakran hatékonyságuk is megkérdőjelezhető. ... RÉSZLETEK
Cseresznyelekvár recept tartósítószer nélkül! Végre itt a cseresznye szezon! A cseresznyét már az ókorban az istenek eledeleként tartották számon ezért lássunk hozzá, és főzzünk isteni lekvárt belőle! ... RÉSZLETEK
Így is elteheted a szilvát télire! Hogyan dolgozták fel hagyományosan a szilvát? A népi konyha igen leleményes módszereket és eszközöket hagyott ránk.... RÉSZLETEK
Mit kell tudni a császárpingvinről? Elég ránézni egy kis totyogós pingvinre ahhoz, hogy azonnal mosolyora húzódjon a szád. Az alábbi cikkben a császárpingvinről tudhatsz meg néhány információt. RÉSZLETEK
Macska ápolása helyesen: szőr, fog, fül, szem, karom Hogyan kell ápolni a macskánk szőrét, hogyan tisztítsuk a fülét és a szemét? Válaszok a cikkben! RÉSZLETEK
Megrendezik a 24. Vadlúd Sokadalmat Tatán Tatán, az Öreg-tó partján november utolsó napjaiban rendezik meg a 24. Vadlúd Sokadalmat. RÉSZLETEK