Fagyasztás? Szárítás? Melyik a jobb fűszernövény tartósítás? Itt az idő, hogy leszüreteljük fűszernövényeinket és téli megőrízzük fantasztíkus ízüket. Több módszer is a rendelkezésünkre áll, mindenki választhat kedve szerint.... RÉSZLETEK
Melyik virág ehető a kertünkben? Az ehető virágok nem számítanak újdonságnak, de a friss virágokból készült köretek időnként elbizonytalanítanak bennünket. Senki sem lehet teljesen biztos benne, hogy a virágokat díszítés vagy evés céljából ültették. Még ha ehetőek is, sokan eltűnődnek azon, hogy vajon jó ízük van-e, vagy a petrezselyemhez hasonlóan, jobb ha a tányéron hagyják őket.... RÉSZLETEK
Hogyan kell fagyasztani a fűszernövényeket? A friss fűszernövények tartósításának egyik legjobb módszere a fagyasztás, mert gyors és könnyű eljárás és nem igényel vegyszereket, főzést. Nézzük, mely növények alkalmasak a fagyasztásra!... RÉSZLETEK
Varázslatos Uborkafű - avagy mire jó a kapor? Közismert fűszer és gyógynövény a kapor, az ernyősvirágzatúak családjából. A Földközi-tenger vidékéről származó fűszert a római légionáriusok hozták be Európába. ... RÉSZLETEK
Kapor, Lestyán, Majoránna A Kapor (Anethum graveolens), a Lestyán (Levisticum officinale) és a Majoranna (Origanum majorana) három csodálatos fűszernövényünk. Nap mint nap használjuk anélkül, hogy tudnánk, az ízükön kívül valójában miért is olyan különlegesek. Ismerkedjünk meg velük!... RÉSZLETEK
Gondolatok a kaporról Tudtátok, hogy a középkorban boszorkányok varázslatai, szemmel verés, bájital ellen alkalmazták? Hogy az ókorban pénz helyett az adót kaporban is lehetett fizetni, olyan nagy értékűnek tartották?... RÉSZLETEK
Mi kell egy buja fűszerkerthez? Melyek azok a fűszernövények, amelyek nem hiányozhatnak egy rendes konyhakertből? Lássuk, a csömöri kertészek mit gondolnak erről! ... RÉSZLETEK
Pácolási praktikák húsokhoz, zöldekhez Miért kiváló páclé a joghurt? Hogyan lesz a bárányhúsból isteni sült? Miként varázsoljunk a halakból első osztályú lakomát? Mitől lesz a fűízű zöldségekből ízletes fogás? Hogyan tegyük a semleges ízű tofut ízes pecsenyévé?... RÉSZLETEK
Kapor: 2010 fűszernövénye A kapor nemcsak egy ízletes fűszernövény, hanem a termesztése is nagyon egyszerű. A 2010-es év a kapor éve volt.... RÉSZLETEK
Ehető virágok - csodaszép ételek! Az ehető virágok egy leheletnyi különleges aromát adnak a salátáknak. Miután a salátára rádobtuk az öntetet, szedjük le az ehető virág szirmait, és szórjuk a tetejére. Néhány virágfajtának erős íze van, ezért óvatosan használjuk. ... RÉSZLETEK
Mit kell tudni a császárpingvinről? Elég ránézni egy kis totyogós pingvinre ahhoz, hogy azonnal mosolyora húzódjon a szád. Az alábbi cikkben a császárpingvinről tudhatsz meg néhány információt. RÉSZLETEK
Macska ápolása helyesen: szőr, fog, fül, szem, karom Hogyan kell ápolni a macskánk szőrét, hogyan tisztítsuk a fülét és a szemét? Válaszok a cikkben! RÉSZLETEK
Megrendezik a 24. Vadlúd Sokadalmat Tatán Tatán, az Öreg-tó partján november utolsó napjaiban rendezik meg a 24. Vadlúd Sokadalmat. RÉSZLETEK